Zvizdić – Dăncilă

Rumunija želi jačati suradnju s BiH, posebno kroz povezivanje poduzetnika

07.07.2018.
u 15:14

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sofiji na marginama Sumita 16+1 s premijerkom Rumunije Vioricom Dăncilom o unapređenju bilateralnih odnosa.

Zvizdić je rekao da su bilateralni odnosi dobri, bez otvorenih pitanja i izrazio nadu da će se bilateralna suradnja nastaviti i razvijati na obostranu korist. Informirao je premijerku Rumunije o aktualnoj unutarnjo-političkoj situaciji u BiH i reformskim procesima, te o trenutnim aktivnostima u pogledu ispunjavanja vanjsko-političkih prioriteta i ciljeva naše zemlje: euroatlantskim integracijama i regionalnoj suradnji. Istaknuo je da je naša zemlja zainteresirana i za čvršću političku i ekonomsku suradnju s Rumunijom.

Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina aktivan sudionik svih regionalnih incijativa i procesa te da podržava sve aktivnosti koje vode povezivanju, stabilnosti i ekonomskom razvoju regije. Istaknuo je da je veoma bitno da regija nastavi s pozitivnim razvojnim trendom i ostane u fokusu europskih partnera. Izrazio je nadu da će Rumunija, kao država koja nakon Austrije preuzima predsjedavanje EU-om, zadržati zapadni Balkan u fokusu predsjedavanja.

Premijerka Dăncilă je rekla da Rumunija želi jačati suradnju s Bosnom i Hercegovinom, posebno gospodarsku kroz povezivanje gospodarskih komora i poduzetnika. Istaknula je da je svjesna dodatnih pitanja koje je BiH dobila i izrazila očekivanje da će to biti brzo završeno. Dodala je da je Rumunija spremna pružati političku i tehničku pomoć Bosni i Hercegovini kako bi se ubrzao europski put i naglasila da će i Rumunija tijekom svog predsjedavanja zadržati zapadni Balkan na europskoj agendi.

Sastanku su nazočili zamjenik predsjedatelja i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar prometa i veza BiH Ismir Jusko i veleposlanik BiH u Bugarskoj Radomir Bogdanović, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije