u slast!

S ovim trikom ćete napraviti savršeni francuski tost

asd
09.04.2017.
u 14:00

Za francuski tost birajte lagana peciva poput mliječne pletenice. Najbolje je koristiti kruh koji je odstajao jedan dan. 

Narežite na kriške. U posudi zamutite dva cijela jaja, pola šalice mlijeka, jušnu žlicu šećera i dva prstohvata soli. 

Ono što rijetko tko radi, a odličan je trik za hrskav, a iznutra istovremeno kremast tost, jest u smjesu s jajima staviti i tri velike žlice jogurta. 

Možete po želji dodati i cimet, vaniliju i sl. 

Na ovaj način nećete kruh prvo namati u mlijeko pa u jaja već samo u ovako pripremljenu smjesu. Prije nego natopljeni kruh stavite na vruću tavu i pećete na maslacu, natopljene kriške kruha svakako prije pospite brašnom. 

Pecite dok kruh ne poprimi zlatnu boju. 

U slast!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije