Schmidt i Hajrić posjetili Mljekaru Livno

Schmidt: Mljekara Livno očuvala jedinstvene kvalitete tradicije livanjskog kraja i osigurala autentičnost

13.09.2024.
u 20:43

Rukovoditelji kompanije su informirali Schmidta o uspješnom stavljanju livanjskog sira na listu proizvoda sa zaštićenom oznakom geografskog porijekla u BiH.

Visoki predstavnik Christian Schmidt, zajedno s direktorom Agencije za sigurnost hrane BiH Džemilom Hajrićem, posjetio je Mljekaru Livno, objavljeno je na X profilu OHR-a. 

Kako je navedeno u objavi, kao bivši ministar za poljoprivredu u Vladi Njemačke, visoki predstavnik je i dalje posvećen promociji kvalitetne i zdrave hrane kao što je livanjski sir, koji se proizvodi u nekoliko mljekara.

Rukovoditelji kompanije su informirali Schmidta o uspješnom stavljanju livanjskog sira na listu proizvoda sa zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla u BiH.

- Ovakvo priznanje može se postići samo predanim radom. Mljekara Livno uspjela je ne samo očuvati jedinstvene kvalitete tradicije livanjskog kraja već je osigurala autentičnost i visoku kvalitetu svojih proizvoda. Ovo je uvijek veliki korak za promociju lokalnog naslijeđa i šire priznanje za uložene napore - rekao je visoki predstavnik Christian Schmidt.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije