propuštena važna prilika

Schmidt o propuštenoj prilici da BiH dobije 70 milijuna eura: 'Vrijeme je da političari RS-a prevaziđu amaterizam'

Christian Schmidt
Armin Durgut/PIXSELL
19.07.2024.
u 20:02

"Vrijeme je da političari u RS prevaziđu amaterizam i konačno se počnu baviti stvarnom politikom", prenio je OHR riječi Christiana Schmidta

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt oglasio se povodom informacije da je 70 milijuna eura iz Plana rasta za Zapadni Balkan namijenjenih za BiH izgubljeno.

"Visoki predstavnik sa iznenađenjem konstatira da je BiH propustila priliku da dobije 70 milijuna eura iz Plana rasta EU, ali pozdravlja intenzivne i detaljne aktivnosti brojnih vodećih političkih aktera u državnoj koaliciji kako bi se došlo do solidnog i progresivnog programa sa EU",  objavio je OHR na društvenoj mreži X.

 

 

Navodi kako su na najvećem gubitku građani BiH te da je zasad propuštena važna prilika,

"Građani su ostali bez prilike da dobiju hitno potreban novac za javne investicije. Oni imaju pravo očekivati odgovornost, a ne antidržavne ili antidaytonske aktivnosti od pojedinaca koji očito nisu dobro shvatili ozbiljnost ove situacije", istaknuo je visoki predstavik.

Posebno je izdvojio vlasti u entitetu Republika Srpska kao krivce za ovu situaciju.

"Stvari su jednostavne - ako RS ispuni svoje ustavne obveze, okonča dugačke i neugodne političke igre te imenuje dobre suce u Ustavni sud, zaustavi iracionalnu blokadu projekata, neophodni uvjeti će biti ispunjeni. Kako stvari stoje sada, jasno je da je odgovornost na neodgovornom i neprofesionalnom blokirajućem pristupu vodstva RS, što čini štetu ne samo državi BiH nego i građanima RS. Vrijeme je da političari u RS prevaziđu amaterizam i konačno se počnu baviti stvarnom politikom", prenio je OHR riječi Christiana Schmidta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?