prognoza za naredne dane

Spremite se na promjenu vremena, meteorolozi najavljuju kišu

kišobran, vrijeme
Fena
16.10.2024.
u 07:51

Stabilizacija vremenskih prilika u BiH bit će od 22. do 28. listopada

Proteklih dana u BiH bilo je gotovo ljetno vrijeme, obilje sunca i visoke temperature. Na žalost većine građana, budite spremni na promjenu vremena. Meteorolozi za iduće dane najavljuju kišu u BiH. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas će u Bosni biti umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti sunčano uz umjeren porast naoblake tijekom dana. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla. U kasnim večernjim satima na zapadu i sjeverozapadu Bosne moguća je slaba kiša. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 27 °C.

Za sutra se prognozira pretežito oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša. Oborine uglavnom u zapadnim, sjeverozapadnim, djelomično središnjim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini. Vjetar će biti slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini bit će umjereno do pretežito oblačno uz djelomično razvedravanje tijekom dana. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 25 °C.

U subotu prijepodne očekuje se sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Tijekom poslijepodneva jače naoblačenje praćeno kišom očekuje se u zapadnim područjima Bosne, a do kraja dana i tijekom noći u većem dijelu zemlje. Vjetar slab na sjeveru zemlje sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na jugu zemlje do 22 °C.

Stabilizacija vremenskih prilika u BiH bit će od 22. do 28. listopada. Prevladavat će promjenjivo oblačno i djelomično sunčano, ali i svježije u odnosu na prethodno razdoblje. Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 5 i 10 °C, u Hercegovini do 13 °C. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16 °C, na jugu do 19 °C. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije