Dio projekta javno-privatnoga partnerstva

Srčani i onkološki pacijenti iz USŽ-a neće morati u druge centre

15.07.2024.
u 21:00

Pacijenti s kardiovaskularnim oboljenjima, srčani bolesnici u USŽ-u u skorije bi vrijeme, umjesto dosadašnjih odlazaka na liječenje u UKC Tuzla, uslugu koronarografije i ostale usluge mogli dobiti na Odsjeku kardiologije Internoga odjela Županijske bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Dio je ovo projekta javno-privatnoga partnerstva kojim menadžment ove zdravstvene ustanove nastoji pronaći partnera koji bi u krugu bolnice izgradio i opremio centar koji bi, osim interventne kardiologije, pružao i usluge radioterapije za sve onkološke pacijente i već iduće godine pacijentima otvorio vrata. Županijska bolnica ove će godine okončati rekonstrukciju zgrade Kasindol, čime će cijeli Interni odjel biti smješten u jednoj zgradi, a ne više na tri lokacije. Tu će biti smještene Koronarna i Postkoronarna jedinica te Kardiološki odjel.

- Pokušavamo naći privatnog partnera koji bi bio voljan u krugu bolnice izgraditi i opremiti centar u kojem bi se pružale usluge koronarografije, ali i radioterapija za sve naše onkološke pacijente, koji nakon kemoterapije i pregleda kod naših onkologa idu u druge kliničke centre na zračenje. Iduće bi godine usluge trebale biti na raspolaganju svim našim pacijentima u USŽ-u - kaže dr. Hajrudin Havić, ravnatelj Županijske bolnice u Bihaću.

Dr. Almin Handanagić, spec. interne medicine i subspecijalist kardiologije, smatra kako je malo liječnika jer je na njih pritisak velikog broja pacijenata s kardiovaskularnim oboljenjima. Minimalni su i smještajni kapaciteti jer Koronarna jedinica raspolaže tek sa 16 kreveta. Lani je Kardiologija opremljena novim aparatom za ergometriju i holterom, a uskoro će dobiti i novi ultrazvuk srca.

- U fazi smo nabave najmodernijih aparata za CT skrining koronarne krvne žile. To je tzv. MSCT koronarografija. Naši pacijenti su i zbog te pretrage putovali u UKC Tuzla. Nabavit ćemo i najmoderniji UZV uređaj za pretragu srca koji će, uz klasični UZV pregled, imati softverske modifikacije koje će pomoći za transezofagijski ultrazvuk srca, a koji nam pomaže obaviti najbolju detekciju srčanih mana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije