Iako vam se može učiniti da nedosatje neki sastojak koji bi povezao sve suhe sastojke, ali ne - ne treba vam ništa od toga. Samo suhi sastojci i jabuke!
Ovom kolaču s jabukama rijetko tko može odoljeti. Recept je jako jednostavan i brz, a najviše vremena ćete potrošiti na ribanje jabuka, sve ostalo je lagano.
Sastojci:
2 šalice brašna,
2 šalice griza,
1 prašak za pecivo,
1 šalica šećera,
1 vanilin šećer
Za nadjev:
1 - 1,5 kg jabuka,
1 vanilin šećer,
cimet,
0,5 šalice šećera,
150 g maslaca
Priprema:
Prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte griz i šećer. Sve zajedno pomiješajte i raspodijelite na tri jednaka dijela. Jabuke naribajte te dodajte šećer, vanilin šećer i cimet, piše 24sata.hr.
Razdijelite na dva dijela. Jabuke se ne cijede jer će njihov sok natopiti sipano tijesto. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite maslacem ili uljem.
Kao prvi sloj stavite suhe sastojke, žlicom poravnajte, dodajte polovinu jabuka rukama ili žlicom, dodajte drugi dio suhih sastojaka, poravnajte žlicom i pritom malo utisnite, pa dodajte preostale jabuke.
Utisinite jabuke i posipajte zadnji sloj suhih sastojaka. Dobro sve utisnite. Preostali maslac naribajte ili narežite na tanke listiće te poslažite po kolaču.
Pecite 45 minuta.