promjenljivo i nestabilno vrijeme

Stiže promjena vremena: Kiša uz jake udare vjetra i znatno niže temperature

kiša
Fena
28.09.2024.
u 08:53

S dolaskom padalina uslijedit će i osjetan pad temperature, dok će prolazno puhati pojačan sjeverni i sjeverozapadni vjetar

Pred nama je izražena promjena vremenskih prilika koja će donijeti promjenljivo i nestabilno vrijeme širom Bosne i Hercegovine. Tijekom dana očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu zemlje, uz mogućnost lokalno izraženijih grmljavinskih oluja.

Kako navode meteorolozi BHMeteo.ba, ovi olujni pljuskovi mogu donijeti veće količine padalina u kratkom vremenskom razdoblju, praćene sitnim ledom, a povremeno i jakim udarima vjetra.

Već tijekom prijepodneva padaline će zahvatiti Krajinu, a u narednim satima širit će se prema središnjim i istočnim krajevima. Najkasnije će stići do istočnih i južnih dijelova zemlje, gdje se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima.

S dolaskom padalina uslijedit će i osjetan pad temperature, dok će prolazno puhati pojačan sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Prije nego što padaline stignu, jugo će donijeti relativno toplo vrijeme, što će dodatno stvoriti osjećaj naglog pada temperature, piše Klix.ba.

U nedjelju, 29. rujna, nastupit će znatno hladnije vrijeme praćeno umjerenom do jakom burom na jugu i sjevercem u ostatku zemlje. Padaline će postupno prestajati tijekom dana, ali će hladni vjetrovi zadržati osjetno niže temperature u odnosu na prethodne dane. U noći između nedjelje i ponedjeljka, 30. rujna, očekuje se djelimično razvedravanje, ali jutarnji sati ponedjeljka bit će hladni, uz mogućnost mraza u pojedinim nižim predjelima, osobito na sjeveru i zapadu zemlje.

Ovo je značajan prelazak iz toplije u hladnije razdoblje, stoga se savjetuje oprez zbog mogućih lokalnih bujica, posebno u područjima koja su sklona naglom prikupljanju vode, kao i zbog snažnih vjetrova koji mogu stvoriti dodatne poteškoće u prometu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije