šef nato-a

Stoltenberg: NATO će pomoći u razvoju sustava nabavke oružja na zahtjev Ukrajine

21.02.2023.
u 21:34

 

Na tripartitnom sastanku Ukrajina-EU-NATO, strane su se složile pomoći u razvoju učinkovitog, transparentnog i odgovornog sustava nabavke oružja za Ukrajinu.

- Ovo je postao mukotrpan rat iscrpljivanja, bitka logistike. A ključni kapaciteti moraju stići do Ukrajine prije nego što Rusija iskoristi zamah. Stoga smo ministar vanjskih poslova Kuleba, visoki predstavnik Borrell i ja razgovarali o potrebi povećanja proizvodnje. I poboljšanja naše nabave sustava. Nastaviti podržavati Ukrajinu - rekao je Stoltenberg.

- Na zahtjev Ukrajine, složili smo se da bi NATO trebao pomoći Ukrajini u razvoju sustava nabavke koji je učinkovit, transparentan i odgovoran - objavio je Stoltenberg, javlja dopisnik Ukrinforma.

Kao što je navedeno, strane su se složile sazvati sastanak NATO-a, EU-a i ukrajinskih stručnjaka za nabavku kako bi vidjeli što se još može učiniti kako bi se osiguralo da Ukrajina ima oružje koje joj treba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije