MLJAAC!

Stručnjaci otkrili: Evo kako ćete napraviti najbolju vruću čokoladu kod kuće

shutterstock
10.12.2020.
u 17:57

Idealna za hladne zimske dane i gotova u svega nekoliko minuta.

Nakon dolaska s hladnoće, najbolji način da se ugrijete je da popijete jedan vruć napitak, poput vruće čokolade. Međutim, za tako jednostavnu poslasticu može biti nezgodno savladati tehniku ​​izrade. Stoga su stručnjaci otkrili svoje trikove za najbolju vruću čokoladu napravljenu kod kuće, prenosi PAeats.

Kupujte domaće 

Bez obzira koju vrstu mlijeka, čokolade i ukrasa želite, potražite one vrhunske kvalitete kod lokalnih marki. Lokalne farme zaštićenih područja pružaju najsvježije mliječne proizvode, a prodavaonice slatkiša i specijalizirane tržnice nude čokolade s ekstraktom kakaa. Kvalitetna čokolada stvarno napravi razliku u napitku. 

Probajte sa šlagom 

Pomiješajte 1 vrhnje za šlag, 2 žlice šećera u prahu i pola žlice arome po izboru, poput vanilije. Sve dobro istucite i dodajte svojoj vrućoj čokoladi. 

Mlijeko je važno 

Što je veći sadržaj masti u mlijeku, to će vruća čokolada biti više kremastog okusa. Zatim, morate obratiti pažnju i na temperaturu. Polako, ravnomjerno zagrijavanje osigurava da se mlijeko ne prekuha, često miješajte i nemojte žuriti s postupkom. Pjena također povećava volumen i kremasti okus. 

Ne zaboravite pjenjaču 

Najbolji način za miješanje čokolade je pomoću pjenjače, ne miksera ili vilice. Pazite da odaberete pjenjaču koja je prilagođena volumenu s kojim radite i snažno umutite, posebno kako biste osigurali da se čokolada ravnomjerno topi i ne gruda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije