DOBRA VRIJEDNOST ZA NOVAC

Stručnjaci otkrili: Ovo su najbolji rabljeni auti koje možete kupiti!

automobili, vozila
Shutterstock
28.06.2024.
u 17:04

Prema studiji iz 2021. koju je proveo J.D. Power, neovisni izvor recenzija i ocjena automobila, današnji automobili izrađeni su s rekordnom pouzdanošću. To su sjajne vijesti za svakoga tko želi kupiti rabljeni automobil: odaberite pravu marku i model i velike su šanse da će mu preostati još dosta života. Evo koje su rabljene automobile izdvojili stručnjaci, piše Best Life.

Manji automobili: Mark Beneke, suvlasnik Westland Auto Salesa, kaže da su njegovi omiljeni mali sedani za kupnju polovnih Toyota Corolla, Honda Civic i Mazda 3. "Corolle su jedno od rijetkih vozila koje smo spremni kupiti i preprodati nakon ograničenja godine i kilometraže za naš poslovni model", kaže Beneke. "To je zato što ova vozila kod nas imaju tako dobru reputaciju da spadaju u svoju kategoriju. Za njih je potrebno malo održavanja, sigurna su, troše gorivo i, iznad svega, pouzdana su." Međutim, ako osim funkcije cijenite oblik, Beneke kaže da Civic spaja stil i performanse. "Honda je također zauzela pristup koji je više usmjeren na udobnost i počela je uključivati ​​pakete za zabavu i naprednu tehnologiju u svoja nedavna vozila bez žrtvovanja ukupne kvalitete izrade Civics-a", napominje. Što se tiče vrlina Mazde 3, Beneke kaže da su napravljene da traju: "Njihove mehaničke komponente su visoke kvalitete i izdržljive. Jednostavne su i jeftine za održavanje, imaju veliku ekonomičnost goriva i tone prostora."

Automobili srednje veličine: Kada je riječ o automobilima srednje veličine, Chris Pyle, stručnjak za automobile za JustAnswer, i Beneke se slažu: Honda Accord, Honda Civic, Toyota Camry i Mazda 6 među najboljim su automobilima za kupnju. "Nema potrebe tražiti stari da bi cijena bila pristupačna. Možete kupiti jedan od ovih automobila po dobroj cijeni u rasponu od tri do pet godina", kaže Pyle. Prema Benekeu, Accord je odličan automobil kojeg možete kupiti rabljenog. "Oni nude mnogo prostora, veliku uštedu goriva, elegantan i sportski stil i pouzdanu kvalitetu", kaže on. Beneke također objašnjava da je Mazda 6 odličan automobil. "Otkrili smo da su ovo automobili koji nude najveću vrijednost", kaže on."Naši klijenti imaju sjajno iskustvo s Mazdom 6s tijekom godina: velika učinkovitost goriva, nisko održavanje, puno prostora i moćnost", dodaje. Na koncu, Beneke naziva Camry "izuzetno pouzdanim vozilom koje je zaslužilo i održalo svoju reputaciju tijekom godina." "Ukupna pouzdanost, niski troškovi održavanja i buduća mogućnost preprodaje, čine ovaj automobil vrlo isplativom opcijom", kaže.

Minivani ili višenamjenska vozila: Ako tražite rabljeni minivan, Pyle preporučuje Kia Carnival ili Kia Sedona. "Nedostatak ovih proizvoda je što im brzo pada vrijednost, ali zbog toga ih možete nabaviti prilično jeftino", kaže on. "Oni imaju dobru potrošnju goriva i nisu im potrebni popravci tako često."

Terenski automobili: Ovisno o krajoliku u kojem živite, nabava vozila za sve terene mogla bi biti dobra stvar. Beneke preporučuje kupnju rabljenog Subarua umjesto drugih marki. "Ako živite u području koje ima neravne terene, bilo koja Subaru linija je savršen izbor", kaže Beneke. "Imaju dugotrajnu reputaciju kao čvrsti i napravljeni su s visokom kvalitetom na umu. Da ne spominjemo da je pogon na sve kotače koji dolazi standardno teško nadmašiti", objašnjava.

Kamioneti: Pyle bi svakome na tržištu rabljenih automobila preporučio dva Toyotina modela kamioneta: Tacoma i Tundra. "Ako želite vozilo koje zadržava vrijednost, to je to. Oni su malo lakši, ali mogu obaviti posao ako ne morate premještati veliku težinu. Vrlo često mogu doći do oznake od oko 180 tisuća prije nego što su potrebni bilo kakvi veći popravci", kaže on. Ford F150 je još jedan kamionet koji Pyle uvjetno preporučuje, ovisno o godištu. "Bilo je nekoliko godina koje nisu bile sjajne - to su bile one u kojima je predstavljen novi motor. Ako se klonite prve godine proizvodnje, općenito, ostali su prilično dobri. Mogu voziti obitelj ili vući vaš kamper", kaže on.

SUV automobil: Ako tražite rabljeni SUV, Beneke hvali Hyndai Santa Fe i Hyundai Tucson. "Santa Fe i Tucson su se pokazali kao iznimno pouzdana i čvrsta vozila. Imaju izvrsnu sigurnosnu ocjenu, nude puno prostora, lako ih je i pristupačno održavati te pružaju veliku učinkovitost goriva. Tijekom godina vidjeli smo ta vozila imaju dobre performanse u odnosu na druge usporedive SUV-ove za našu klijentelu," kaže on. Također kaže da je Ford Explorer napravio velike korake tijekom godina. "Stariji Exploreri bili su solidna opcija, ali kada ih je Ford proširio 2011., postali su puno bolji", objašnjava Beneke. "Sada su osigurali SUV koji može zadovoljiti potrebe prosječne obitelji bez potrebe za trošenjem tona goriva. To je vrlo udoban, svestran i ekonomičan rabljeni SUV."

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije