SARAJEVO

Sutra sastanak izaslanstava BiH i Švedske i potpisivanje sporazuma o izgradnji viznog kapaciteta u BiH

18.06.2024.
u 15:37

Bosna i Hercegovina će uz podršku Kraljevine Švedske provesti projekt izgradnje viznog kapaciteta, koji će pomoći usklađivanju viznog procesa Bosne i Hercegovine sa pravnom stečevinom Europske unije, odnosno Šengena.

Tim povodom, sutra će u Sarajevu biti održan sastanak na visokom nivou izaslanstava BiH i Kraljevine Švedske. Sastanku u zgradi Parlamentarne skuštine u BiH nazočit će ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, šef bh. diplomacije Elmedin Konaković, veleposlanica Švedske u BiH Helena Lagerlof i veleposlanik za migracije i povratak Ministarstva vanjskih poslova Švedske Jorgen Lindstrom.

Nakon sastanka bit će potpisan sporazum o partnerstvu koji se odnosi na Projekt izgradnje viznog kapaciteta u Bosni i Hercegovini između Švedske agencije za migracije i Ministarstva sigurnosti BiH. Sporazum će potpisati ministar sigurnosti BiH i direktor Odjela za planiranje Švedske agencije za migracije. Bit će potpisana i Zajednička izjava, koju će potpisati bh. ministri Konaković i Nešić i švedska veleposlanica u BiH, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije