Druga donatorska večera “Zajedno brišemo ožiljke” Udruge “Marra Altrui” 2. listopada

Svakodnevno rade s oboljelima od raka dojke, vraćaju im samopouzdanje...

donatorska večera
17.09.2024.
u 07:27

Ne postoji ni jedna priča koja sažima iskustvo raka dojke. Bolest, uz svoj dio fizičke patnje, donosi i emocionalnu bol povezanu s fizičkim promjenama. Stoga je listopad u svim svjetskim kalendarima obilježen ružičastom bojom, a posvećen je borbi protiv ove vrste raka. Ljubičasta vrpca znak je i simbol sudjelovanja, solidarnosti i potpore u borbi protiv raka dojke.

“Brišu ožiljke”

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u 2020. godini u svijetu je rak dojke dijagnosticiran kod 2,3 milijuna žena i uzročnik je 685.000 smrti. Kako bi barem na neki način pomogla svim ženama koje se bore s ovom opakom bolešću, Udruga “Marra Altrui” i ove godine planira okupiti veliki broj uzvanika na svom posebnom događaju pod nazivom “Zajedno brišemo ožiljke” u smaragdnoj dvorani hotela Esplanade 2. listopada.

- Donatorsku večeru organiziramo radi predstavljanja i prikupljanja sredstava za rad Udruge “Marra Altrui” koja svakodnevno izravno radi sa ženama oboljelima od karcinoma. Uz vašu podršku omogućit ćemo još većem broju oboljelih i liječenih žena da budu informirane o mogućnostima medicinskih mikropigmentacija te ćemo zajedno brisati ožiljke - poručili su iz Udruge. Od svog postojanja ova udruga jako uspješno i pozitivno djeluje u svom radu, a samo u prošloj godini organizirala je 4 radionice na kojima su radili u skupinama s 20 - 25 žena koje su u procesu liječenja ili su preboljele karcinom u protekle 2 godine. - Svakog mjesec napravili smo 4 tretmana iscrtavanja obrva za žene koje su u procesu liječenja kemoterapijom. Tretman za svaku ženu odrađen je u dva dolaska s okvirnim vremenom trajanja tretmana od 2 sata. Jednoj ženi mjesečno napravili smo iscrtavanje areole i bradavice na jednoj ili na obje dojke. Tretman za svaku ženu odrađen je u dva dolaska s okvirnim vremenom trajanja tretmana od 2 do 4 sata. Održali smo predavanje o mogućnostima medicinske mikropigmentacije sa specijalistima rekonstruktivne kirurgije dojke u KB Dubrava koja je referentni centar za rekonstrukciju dojke - istaknuli su u svojoj brošuri iz Udruge te naveli kako su počeli razgovore s Ministarstvom zdravstva i HZZO-om da se iscrtavanje areola i bradavica uvrsti kao finalni stadij rekonstrukcije dojke. Kako su naveli, cilj im je nastaviti pregovore s HZZO-om o uvrštavanju tretman iscrtavanja areola i bradavica na listu te povezivanje s tattoo-artistima u drugim gradovima, čiji će radovi biti financirani iz Udruge “Marra Altrui”.

Jedan od ciljeva koji planiraju ispuniti u idućoj godini je informiranje društva i oboljelih o mogućnostima medicinskih mikropigmentacija i psihoestetike kao novog smjera koji se nametnuo kroz rad udruge i suradnju sa stručnjacima iz područja psihologije, onkologije, dermatologije i kirurgije.

Potpuna rehabilitacija

Inače, Udruga “Marra Altrui” bavi se pružanjem humanitarne pomoći ženama oboljelim od raka rekonstrukcijom areole na dojkama, vraćajući im osjećaj samopouzdanja i potpune rehabilitacije.

- Vaše donacije igraju ključnu ulogu u omogućavanju našeg rada. Svaka donacija doprinosi kupnji visokokvalitetnih materijala, održavanju besplatnih tretmana i edukativnih programa za naše korisnice.

Pomažući nama izravno podržavate žene na njihovu putu oporavka, osiguravajući im pristup specijaliziranim uslugama koje često nisu dostupne kroz redovite medicinske kanale. Uz vašu podršku možemo nastaviti širiti našu misiju i pružati pomoć većem broju žena - poručili su iz Udruge “Marra Altrui”. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije