ŠIROKI BRIJEG

Sve spremno za festival gastronomije i glazbe

storyeditor/2024-07-24/ooo.png
25.07.2024.
u 12:42

Sutra u Širokom Brijegu počinje trodnevni Street Food Fest 2024., dolazi gastroguru Karapandža, a uz miomirise 13 izlagača, posjetitelje će zabavljati sedam izvođača

Na festivalskom trgu Parka širokobrijeških branitelja (parka Sajmište) u Širokom Brijegu sutra (petak) bit će otvoren Street Food Fest 2024. Kućice 13 izlagača koji će sudjelovati na ovogodišnjem širokobriješkom festivalu gastronomskih delicija glazbe i zabave iz triju država počet će s radom već u 17, a službeno otvaranje bit će upriličeno u 19 sati, piše Večernji list BiH.

Program za najmlađe

Voditelj festivala bit će Boris Čerkuč, a festival će otvoriti Stevo Karapandža, proslavljeni kulinarski guru. Ovaj festival privlači sve više posjetitelja, ne samo iz Širokog Brijega, pa će za ovogodišnje izdanje SFF-a biti uvedena i posebna regulacija prometa. Improvizirana mjesta na prostoru bivše Duhanske stanice bit će službeno parkiralište festivala. Ulazak je za sve posjetitelje slobodan, a bit će uveden i novi način plaćanja - posjetitelji će ponuđene gastronomske delicije i piće plaćati brzo i jednostavno uz cashless sustav.

- Čast nam je da će ovogodišnji SFF otvoriti proslavljeni majstor kuhinje Stevo Karapandža koji je prošle godine bio više nego oduševljen organizacijom i delicijama izlagača – kažu nam organizatori SFF-a 2024.

SFF priprema i atraktivan program za najmlađe. Kids zona bit će obogaćena raznim sadržajima. Osigurani su napuhanci za dječju zabavu, a bit će održane i aktivnosti kao bojenje lica i modeliranje balona.

- Bit će upriličeni i street performansi, nastupi umjetnika na štulama te posebna atrakcija za djecu "Divovski robot iz budućnosti". Riječ je o svjetlećem robotu visine tri metra, što će oduševiti najmlađe posjetitelje - ističu organizatori.

Posjetitelji će moći nazočiti i bogatom glazbenom programu. Sutra (petak) nastupit će bend Ultrazvuk te trenutačno najpopularniji hrvatski reper Grše. Glazbeni dio prve večeri zaključit će DJ Kiiwi. U subotu će glazbeni program otvoriti bend Neo Stereo, a potom će nastupiti sve popularniji hercegovački bend Zoster, čija je karijera krenula uzlaznom putanjom upravo na ovoj lokaciji – pobjedom na West Herzegowina Festu. Večer će zaključiti DJ Tox. Glazbeni program završne festivalske večeri u nedjelju, 28. srpnja, počet će Violin show by Nikolina i DJ Kiiwi, a nakon njih koncert će održati popularni hrvatski bend Psihomodo pop.

Svoje kulinarsko umijeće predstavit će 13 izlagača iz BiH, Hrvatske i Srbije. Ponovno će nastupiti Matej Šušak - Profa23, prošlogodišnji pobjednik po izboru ostalih izlagača i publike. Stiže i "Rešetka" iz Varaždinskih Toplica, sinonim za ukusne burgere, osvajač možda i najviše nagrada na food festivalima. Nastupit će i "Von Herzog" iz Mostara, kao i "Kodiak Burgers and Steak" iz Banje Luke.

Za svako nepce

Nazočni će moći probati delicije zagrebačke slastičarnice "Neka jedu kolače" Ivane Čuljak iz Klobuka, a svoje kulinarsko umijeće predstavit će i Bistro "Funk" iz Zrenjanina, "Opet 17 Bistro" iz Tomislavgrada, "Fabrika Pub" iz Sarajeva, "Chef's Bites by Božo Ćorić", "Bjorn Pizzeria" iz Banje Luke, slastičarnica "Lana", "Yum Yum Corner by Chef Karačić" i "Fish Point", kulinarska ekipa iz Širokog Brijega. Doista, za svako nepce i za svačije uši ponešto. Pa tko voli, nek' izvoli!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije