U sezoni i izvan nje često posegnemo baš za tikvicama jer su nam gotovo uvijek dostupne i možemo ih pripremiti na bezbroj načina. Jedan su od njih i popečci, koji su nam posebno dragi jer ih možemo jesti i tople i hladne, a nerijetko ih pojedu i oni koji inače tikvice gledaju poprijeko, piše Zadovoljna.hr.
U njih možemo staviti gotovo sve što poželimo, a mi smo u ove stavili finu kremastu ricottu i malo češnjaka. Ispecite ih prvom prilikom!
SASTOJCI ZA POPEČKE OD TIKVICA:
- 200 g ricotte
- 300 g tikvica
- 1 jaje
- 1 režanj češnjaka
- 50 g parmezana
- 50 g krušnih mrvica
- prstohvat soli
- malo papra
- krušne mrvice za valjanje
PRIPREMA POPEČAKA OD TIKVICA:
1. Operite tikvice, posušite ih pa ih naribajte na grubi dio ribeža (nemojte ih guliti).
2. Stavite tikvice u dublju zdjelu, posolite ih i popaprite, dodajte im protisnuti češnjak, ricottu, parmezan, krušne mrvice i jaje pa sve dobro izmiješajte.
3. Oblikujte popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju. Pržite ih s jedne strane 2-3 minute, a potom isto toliko s druge strane.
4. Pržene popečke odložite na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ubrusom i poslužite tople.