Uz glazbu i pjesmu

U Rijeci održan Hod za život, poslane snažne poruke

hod za život u Rijeci
pixsell
19.10.2024.
u 18:34

Koordinator Hoda za život u Rijeci Ante Bekavac izjavio je kako je cilj ovog okupljanja naglasiti nepovredivost dostojanstva svakog ljudskog bića

U subotu je kroz središte Rijeke prošao četvrti Hod za život, obitelj i Hrvatsku, organiziran s ciljem isticanja važnosti života nerođene djece i podrške trudnicama. Tijekom događaja, uz glazbu i pjesmu, sudionici su prošli Jelačićevim trgom i Korzom do Trga Riječke rezolucije, noseći transparente s porukama poput:

  • Život počinje začećem
  • Najugroženija manjina u Hrvatskoj – nerođena djeca
  • Svako ljudsko biće ima pravo na život
  • 52 dana od začeća dijete štuca

Koordinator Hoda za život u Rijeci Ante Bekavac izjavio je kako je cilj ovog okupljanja naglasiti nepovredivost dostojanstva svakog ljudskog bića, posebno trudnica i nerođene djece. Istaknuo je da organizatori, udruga U ime obitelji, traže izmjene zakona kako bi se omogućio anonimni porod i uvođenje gnijezda za bebe, gdje bi majke mogle ostaviti djecu o kojoj ne mogu brinuti, bez posljedica. Poručio je trudnicama i majkama da pobačaj "nije i ne smije biti rješenje" te naglasio da nisu same.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije