Razvoj turizma u ZDŽ-u

Uređuju se prometnice do turističkih destinacija: uskoro lakše i do planinskog izletišta Ponijeri

Turizam u ZDŽ
ZDK.BA
24.10.2024.
u 08:00

Sljedeće godine na ovom pravcu do zračnih toplica Ponijeri nastavljamo i rekonstrukciju ceste do Medene doline, kazao je Adnan Šabani, ministar za prostorno uređenje, promet i veze i zaštitu okoliša ZDŽ-a

Odabrani izvođač radova "MGV Gradnja" iz Zavidovića početkom je tjedna krenuo u završne radove na asfaltiranju ceste u dužini od oko 600 metara za planinsko izletište Ponijeri, koje se nalazi u sastavu masiva Ravne planine između općina Kakanj, Zavidovići, Vareš i Zenica. Prema ugovoru iz dvogodišnjeg okvirnog sporazuma vrijednog 1,407.212,82 KM, asfaltiranju su prethodili radovi na sanaciji donjeg stroja i izradi pješačke staze i sustava odvodnje. Projektom "Modernizacija dijela ceste kroz vikend-naselje Ponijeri R466 Kakanj - Kraljeva Sutjeska - Ponijeri" obuhvaćeni su radovi na sanaciji ceste koji se odnose na sanaciju donjeg i gornjeg stroja, izradu sustava odvodnje i izgradnju pješačke staze ukupne dužine oko jedan kilometar.

- Sljedeće godine na ovom pravcu do zračnih toplica Ponijeri nastavljamo i rekonstrukciju ceste do Medene doline. To je dokaz da je Ministarstvo na čijem sam čelu opredijeljeno da u što kraćem roku stvori optimalne uvjete za razvoj turizma na području cijele županije.

U tome imamo veliku podršku Vlade Zeničko-dobojske županije na čelu s premijerom Nezirom Pivićem i posjetitelji će ubuduće do Ponijera, Pepelara, Kamenice, Zvijezde, Smetova i svih turističkih destinacija dolaziti kvalitetnim cestama. Neki projekti su u tijeku, neki, nažalost, još nisu počeli kao, primjerice, sanacija ceste do Smetova, za što smo doznačili blizu pola milijuna konvertibilnih maraka, ali važno je da su sredstva osigurana i vjerujemo da je svima u interesu gospodarski rast lokalnih zajednica i županija - kazao je Adnan Šabani, ministar za prostorno uređenje, promet i veze i zaštitu okoliša ZD županije.

Osim sredstava osiguranih kroz program redovitog održavanja cesta, resorno je ministarstvo u ovoj godini prvi put gradovima i općinama u Zeničko-dobojskoj županiji doznačilo 1,620.000 KM kroz jedinstven program čiji je cilj upravo stvoriti uvjete za razvoj turizma, naveli su iz Press-službe ZD županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije