konjic

Uspostavljen prometni koridor prema Buturović Polju

06.10.2024.
u 09:13

Prema informaciji Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, stanje na područjima pogođenim poplavama, Jablanici i Konjicu, nepromijenjeno je u odnosu na sinoćnja izvješća. Noć je protekla mirno, bez novih pomjeranja tla i bez dodatnih ugroza, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Vodostaji rijeka u HNŽ-u su stabilni. Na terenu su profesionalne spasilačke i volonterske ekipe, potraga za unesrećenima i aktivnosti na uspostavljanju prometne, telekomunikacijske i elektroenergetske infrastrukture intenzivirane su već od svanuća, prenosi Fena.

Sinoć je iz Jablanice zaprimljen zahtjev za osiguranjem dodatnih 200 kreveta za spasioce koji dolaze iz drugih zemalja. Zahtjev je proslijeđen u Federalnu upravu CZ-a i Federalni stožer, kao i na adresu Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije čiji je ravnatelj Drago Martinović odmah odobrio 100 kreveta koji će tijekom današnjega dana biti prebačeni u Jablanicu.

U odnosu na sinoćnje izvješće, u Konjicu je uspostavljen prometni koridor prema Buturović Polju gdje spasilačke službe mogu prometovati jedni prometnim trakom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije