Andrijana Katić i Julian Reilly

Velika Britanija nudi pomoć oko novih modela financiranja izgradnje prometne infrastrukture

22.10.2024.
u 19:22

Ministrica Katić je izrazila opredijeljenost Vlade Federacije BiH za iznalaženje alternativnih sredstava financiranja u odnosu na dosadašnje financiranje iz proračuna Federacije BiH

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić u utorak je u prostorijama Vlade Federacije BiH u Sarajevu primila u posjet veleposlanika Velike Britanije u BiH Juliana Reillyja. Na sastanku je razgovarano o prirodnoj nesreći koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu i posljedicama koje je ostavila ova nesreća na željezničku i putnu infrastrukturu, kao i o načinima i rokovima saniranja i utjecaju na cjelokupno gospodarstvo države, priopćeno je Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Nadalje, govorilo se i o izgradnji brzih cesta, načinima i dinamici procesa izgradnje putne infrastrukture.

Ministrica Katić je izrazila opredijeljenost Vlade Federacije BiH za iznalaženje alternativnih sredstava financiranja u odnosu na dosadašnje financiranje iz proračuna Federacije BiH, koje utječe na sporiji tempo izgradnje.

Veleposlanik Reilly ovom prigodom ponudio je i međunarodnu ekspertnu pomoć za utvrđivanje novih modela financiranja izgradnje prometne infrastrukture.

Na samom kraju razgovora ministrica Katić istaknula je zadovoljstvo održanim sastankom uz prijedlog nastavka suradnje i skorih susreta, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije