kroz tri tranše

Vlada ŽZH isplatila 1.500.000 KM za sufinanciranje prijevoza učenika

09.09.2024.
u 09:32

Današnjom uplatom 500.000 konvertibilnih maraka Vlada Županije Zapadnohercegovačke isplatila je ukupan iznos planiran za sufinanciranje prijevoza učenika.

Kako je Feni potvrdila ministrica financija i dopredsjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke Blagica Leko, na račune jedinica lokalne samouprave kroz tri tranše u proteklih nekoliko mjeseci uplaćeno je ukupno 1.500.000 KM tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika u ovoj županiji.

Navedena sredstva su, sukladno kriterijima Vladine Odluke o odobravanju isplate sredstava gradovima i općinama za sufinanciranje učenika utvrđenih proračunom Županije  za 2024. godinu, raspoređena gradovima Ljubuškom i Širokom Brijegu, te općinama Grude i Posušje.

Isplati novca prethodilo je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika gradovima i općinama u ŽZH za 2024. godinu, koje je upriličeno u zgradi Vlade u ožujku ove godine. Zahvaljujući sinergiji županijske vlade i gradova Širokog Brijega i Ljubuškog, te općina Posušje i Grude, svim učenicima je već godinama osiguran besplatan prijevoz do škole i natrag. Riječ je o samo jednoj od brojnih mjera koje Vlada ŽZH provodi zajedno sa jedinicama lokalne uprave s ciljem poboljšanja demografske slike, a što, sudeći prema podatcima Federalnog zavoda za statistiku itekako polučuje rezultate. Naime, Županija Zapadnohercegovačka jedina u Federaciji BiH već mjesecima bilježi pozitivan prirodni priraštaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?