Oštetio policijska vozila

Vozač koji je probio policijski punkt prevozio 21 migranta

facebook
08.10.2024.
u 13:18

Na području Posušja spriječeno krijumčarenje 21 državljanina Kine i Turske, uhićen vozač kombija, koji je probio policijski punkt

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gorica u ponedjeljak su spriječili krijumčarenje 21 stranog državljanina. Kako su u utorak priopćili iz Granične policije BiH, krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice na području Posušja kada je uočen vozač kombija, marke Mercedes, koji ostavlja veći broj osoba afroazijskog porijekla u mjestu Topale, općina Posušje.

Pripadnici Granične policije BiH su pokušali zaustaviti vozilo, međutim vozač se oglušio o naredbe policijskih službenika i vozilom udaljio u pravcu Posušja. U skladu s potpisanim Sporazumom o pružanju pomoći i operativnoj suradnji u nadzoru granice s Ministarstvom unutarnjih poslova HBŽ-a, pripadnici Granične policije BiH su o navedenom događaju obavijestili policijske službenike Policijske uprave Tomislavgrad, na čije se naredbe o zaustavljanju vozač ponovno oglušio te nastavio vožnju u pravcu Kupresa. S ciljem zaustavljanja vozača na području Kupresa napravljen je punkt koji je vozač probio i tom prilikom izgubio kontrolu nad vozilom te oštetio policijska vozila. Policijski službenici Policijske stanice Kupres vozača su lišili slobode te će prema istome poduzeti mjere i radnje iz njihove nadležnosti.

Daljnjim radom je, također, utvrđeno da se radi o državljaninu BiH koji je krijumčario navedene strane državljane. O navedenom događaju je obaviješten i dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj će naredbi pripadnici Granične policije BiH ispitati bh. državljanina zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'krijumčarenje osoba'. Kada je riječ o krijumčarenim stranim državljanima utvrđeno je da se radi o 13 državljana Narodne Republike Kine i osam državljana Republike Turske, koji borave u Bosni i Hercegovini na temelju bezviznog režima. Strani državljani su prekršajno procesuirani u skladu sa Zakonom o strancima, a o svemu su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije