Za držanje tjelesne težine pod kontrolom potrebna je odgovarajuća prehrana. Ako jedete neku hranu u pravilnim intervalima tijekom dana, tada možete lako kontrolirati težinu, a postoje i namirnice koje harmoniziraju jako dobro sa svojim okusima, ali i kad je riječ o poticanju topljenja masnoća te konačno i gubitku težine.
Ovdje donosimo neke kombinacije namirnica koje će vam pomoći da želudac bude pun, a vi nećete brinuti o previše kalorija, piše Only My Health
Jogurt i bobice: Kombinacija kalcija i vitamina D znatno smanjuje nakupljanje masnoće. K tome još treba dodati i balastne tvari iz bobica - koje potiču izmjenu tvari te nas dugo drže sitima. To je izvrsna kombinacija za doručak ili poslijepodnevni obrok.
Orasi i bobice: Balastne tvari iz bobica potiču rad zdravih bakterija u crijevima te proizvodnju jedne masne kiseline koja smanjuje upale u tijelu. Kombinacija bobičastog voća i višestruko nezasićenih masnih kiselina iz oraha poboljšavaju izmjenu tvari u organizmu te se brinu za to da se nakuplja manje masti.
Kava i cimet: Cimet gotovo pa nema kalorija, a kavi daje fenomenalnu aromu. Osim toga, cimet je začin bogat antioksidansima te smanjuje nakupljanje masnoće na trbuhu.
Bijeli čaj i limun: Bijeli čaj pospješuje razgradnju masti te blokira nastanak masnih stanica. Osim toga, čaj je bogat antioksidansima koji masnoću brzo pretvaraju u energiju. Vitamin C iz pola limuna dovoljan je da ubrza kurenje masnoće za 25 posto!
Špinat i banane: Banane, osobito ako su malo zelene, bogate su određenim škrobom koji daje osjećaj sitosti te otežava probavu. Zbog toga tijelo mora jače raditi da probavi jelo, a time se potiče izgaranje masnoće i smanjuje se masnoća na trbuhu. Banane su bogate i kalijem koji pomaže kod nadutosti. Dakle, smoothie od banana i špinata će te zasititi, ali i potaknuti izgaranje masnoća.
Losos i češnjak: Losos je bogat izvor omega-3 masnih kiselina, bjelančevina koje izgrađuju mišiće te smanjuje upalne procese u tijelu. Što više mišića imaš, bolje funkcionira izmjena tvari. Kombiniraj lososa sa češnjakom – aktiviraju se enzimi u jetrima, potiče izmjena tvari te objavljuje rat dosadnom špeku na trbuhu.