Rijetko tko ima vremena tijekom radnog tjedna stajati u kuhinji i pripremati neke komplicirane deserte.
Ipak, želju za slatkim, ali i domaćim desertom možete zadovoljiti ovom super jednostavnom čokoladnom tortom koja ne zahtjeva puno sastojaka niti alata za pripremu - treba vam samo jedna zdjela, pjenjača i posuda za pečenje od 23 centimetara, piše AllRecipes.
Sastojci:
2 šalice bijelog šećera
1 i 3/4 šalice glatkog bijelog brašna
3/4 kakao praha
2 jaja
1 šalica mlijeka
1 šalica proključale vode
Pola šalice ulja
1 i pol žličica praška za pecivo
1 i pol žličica sode
1 žličica soli
2 žličice arome vanilije
Upute za pripremu:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Posudu za pečenje namastite i pobrašnite. U jednoj zdjeli pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol.
Dodajte jaja, mlijeko, ulje i vaniliju i miješajte pjenjačom 2 minute. Sada dodajte i proključalu vodu i promiješajte.
Izlijte smjesu u posudu i pecite 30 do 35 minuta - provjerite je li gotovo metodom čačkalice, ako izađe čista iz kolača, možete ugasiti pećnicu.
Ostavite da se ohladi u posudi 10 minuta, a onda možete uživati u desertu i obogatiti ga sladoledom od vanilije.