Kada ste posljednji put jeli dobar kolač od jabuka? Pri samoj pomisli na ovaj desert rađa nam se potreba da ga odmah i pripremimo.
Zbog toga, iskoristite priliku i ovo hladnije vrijeme koje provodimo u kući, začinite ovom ukusnom poslasticom čiji recept donosi Journal.hr.
Neka vaš dom zamiriše na kolač od jabuka i omiljeni čaj ili kavu.
Sastojci:
650 g jabuka
120 g maslaca (ostaviti na sobnoj temperaturi da malo omekša)
100 g šećera
200 g brašna
3 jaja
1 kesica vanilija šećera
1,5 žličice praška za pecivo
1 žličica sitno naribane limunove kore
0,5 žličice cimeta
Priprema:
U posudi pomiješajte maslac i šećer. Zatim polako i postepeno umiješajte jaja, a onda dodajte i limunovu koricu, žlicu vode i na kraju brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte kako biste dobili jednoličnu i glatku smjesu.
Okrugli pleh podmažite maslacem i obložite papirom za pečenje. U njega stavite pripremljeno tijesto i ravnomjerno ga rasporedite po cijeloj površini.
Jabuke operite, osušite i očistite. Izrežite ih na kriške i pospite cimetom, pa ih rasporedite po već pripremljenom tijestu.
Pecite oko 30 – 40 minuta na temperaturi od 180°C.
Kada je kolač ispečen, sačekajte da se ohladi. Po želji pospite šećer u prahu i poslužite.
Originalno se služi uz kuglu sladoleda od vanilije.