KORISNE INFORMACIJE

Znamo kako čuvati jaja, tjesteninu… A znate li kako se pravilno čuva papar da zadrži dobar okus?

Pixsabay
24.11.2021.
u 10:28

Čuvajte ga pravilno ako želite sačuvati aromu.

Kada je u pitanju pospremanje i čuvanje hrane, mislimo da manje-više znamo sva pravila - kruh treba stajati na suhom mjestu, mliječni proizvodi u hladnjaku, krumpir i luk negdje gdje nema puno prirodnog svjetla...

No, jeste li se ikada pitali kako se čuva mljeveni papar?

Znanstvenici kažu da treba obratiti pažnju na to i čuvati ovaj začin pravilno kako bi zadržao svoja svojstva i okus, a mnogi ga ostavljaju gdje stignu i često ga pohrane u prozirne plastične mlince što baš i nije najbolja ideja, prenosi UNILAD.

Mljeveni papar trebao bi se čuvati u kuhinjskom elementu, daleko od sunčeve svjetlosti koja može uništiti okus i aromu, i najbolje bi bilo da stoji u drvenom mlincu - tako to rade u svim boljim restoranima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije