Županijski sud Sarajevo

Zora Dujmović pravomoćno oslobođena odgovornosti za zapošljavanje savjetnika

08.10.2024.
u 13:19

Kako doznaje Večernjak, sudsko vijeće sastavljeno od predsjedavajuće  Adise Zahiragić, i ssudaca Šejle Bakić-Šolbić i Tina Begtaševića, kao članova vijeća donijelo je takvu odluku nakon što se sarajevsko, županijsko tužiteljstvo žalilo na prvostupanjsku presudu o oslobađanju od odgovornosti.

Županijski sud u Sarajevu odbacio je optužbe i pravomoćno oslobodio krivnje bivšu ministricu kulture i športa Federacije BiH Zoru Dujmović zbog navodnog nezakonitog zapošljavanja savjetnika. Kako doznaje Večernjak, sudsko vijeće sastavljeno od predsjedateljice  Adise Zahiragić, i sudaca Šejle Bakić-Šolbić i Tina Begtaševića, kao članova vijeća donijelo je takvu odluku nakon što se sarajevsko, županijsko tužiteljstvo žalilo na prvostupanjsku presudu o oslobađanju od odgovornosti. 
"Žalba tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo se odbija kao neosnovana i potvrduje presuda Općinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 927586 22 K od 06.07.2023. godine", stoji u izreci presude.  

Pojašnjava se kako je Zora Dujmović je oslobođena od optužbe da je počinila kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja. Oslobođena je i plaćanja naknade troškova kaznenog postupka, te je odlučeno da padaju na teret proračunskih sredstava. 
Ranije je protiv nje podnošeno niz kaznenih prijava, te je pokrenuta hajka zbog raspodjele novca iz federalnog proračuna za kulturu budući je zaustavila monopol nekoliko organizacija sa sjedištem u Sarajevu.
Zora Dujmović bila je ministrica kulture i sporta u dva mandata Vlade Federacije BiH. Na Općim izborima u BiH 2022. osvojila je mandat u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije, kao i poziciju izaslanice u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije