BORBA ZA OSMINU FINALA

Evo što talijanski navijači pišu uoči Hrvatske, jednog hrvatskog igrača nazivaju sramotnim

italija
Carmen Jaspersen/REUTERS
21.06.2024.
u 16:01

- Hrvatska je jako slaba ove godine. Ako nas oni uspiju pobijediti, onda je i bolje da idemo kući - reakcija je jednog navijača

U ponedjeljak 24. lipnja reprezentacija Hrvatske od 21 sat u Leipzigu igra ključnu utakmicu skupine B Europskog prvenstva u Njemačkoj. Suparnik vatrenima je branitelj naslova europskog prvaka Italija, a hrvatskoj selekciji je u tom dvoboju za prolazak u nokaut-fazu natjecanja potrebna pobjeda. S druge strane, Talijanima je remi dovoljan za prolazak.

Naravno, velik broj Talijana nakon drugog kola, u kojem su s 1:0 poraženi protiv Španjolske, raspravlja o ishodina ususret utakmice protiv Hrvatske. Izvukli smo nekolicinu najčešćih reakcija navijača ispod objava najrelevantnijih talijanskih sportskih medija kao što su Eurosport Italia, Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport i Corriere della Serra.

- Hrvatska je jako slaba ove godine. Ako nas oni uspiju pobijediti, onda je i bolje da idemo kući - reakcija je jednog navijača, no drugi mu je odgovorio:

 

- Ne. Italija je slabija od Hrvatske. Hrvatska je bila bolja od Italije, ali nije imala sreće ni protiv Albanije ni protiv Španjolske.

Kao što nakon talijanskog poraza protiv Španjolske mnogi navijači vatrenih ohrabruju slabom izvedbom Italije, talijanski navijači slično rade u obrnutom smjeru.

- Hrvatska je momčad puna uspavanih igrača koji ne reagiraju na ono što se događa oko njih.

Brozović je sramotan na ovom turniru, Kovačić je bio u redu, a Modrić je odličan, ali star igrač

Naravno, ne idu svi komentari u istom smjeru. Neki Talijani su nakon poraza u drugom kolu ipak skeptični prema svojoj selekciji i boje se Hrvatske.

- Hrvatska nam neće dati loptu, oni su majstori posjeda.

- Ako Italija u idućoj utakmici bude igrala isto kao i protiv Španjolske, Hrvatska je definitivno favorit.

Sličan narativ se stvara oko igrača iz drugog plana, s klupe, kao i u Hrvatskoj.

- Mladi igrači s klupe moraju dobiti više prilika, mnogi dečki iz prvog sastava Italije su dokazali da nisu na razini.

Zanimljivo, velik broj navijača Italije se, možda i na ciničan način zbog nezadovoljstva igrom svoje zemlje, nada pobjedi Hrvatake

- Nadam se da će nas Hrvatska pobijediti da nam prekine ovo mučenje - jedan je od komentara navijača, uz dodatak da ima puno sličnih komentara ovome.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije