ŠIROKI BRIJEG

"Graditelji travnjaka" na Pecari, dojam je, napokon ozbiljno zasukali rukave

storyeditor/2024-06-24/trava.png
25.06.2024.
u 17:11

Prošlo je oko 260 dana otkako su na Pecaru početkom listopada lani ušli bageri i drugi strojevi te počeli rovati, kopati i skidati više od 50 godina stari, "istrošeni" travnjak koji je završio u Ljutom Docu na igralištu istoimenog tamošnjeg kluba. Tada smo čuli i obećanja da će novi hibridni tepih na stadionu u Širokom Brijegu biti završen do početka proljetne sezone. Čuli smo i da će klubu s Pecare novi travnjak biti "isporučen" za dva i pol mjeseca, čak se precizno baratalo podatkom od 73 radna dana. Onda su se radovi usporili pa potpuno stali te su se počele redati razne isprike zašto sve mjesecima stoji netaknuto. Ljubitelji nogometa u Širokom počeli su zbijati sprdnje oko brojnih odgoda. Početkom lipnja slušali smo obećanja da će se radovi nastaviti "u ponedjeljak", neki su se pitali hoće li se barem finale 23. popularne Lige mjesnih zajednica Široki Brijeg igrati na čitlučkim Barama ili možda na nekoj livadi na Blatu ili na Kočerinu, Mokrom, Turčinovićima...

Šalu na stranu, ali jučer su radovi počeli "ozbiljno i temeljito" pa se čini kako se domaći član nogometne Wwin lige NK Široki Brijeg neće više potucati od Mokrog doca do Bara, već će prvo ili najdalje drugo kolo sljedećeg prvenstva igrati pred svojim pristašama na Pecari. Za razliku od čangrizavih "nestrpljivaca", umjereniji nude ne baš ohrabrujuće objašnjenje "da su svi klubovi čiji su pohabani travnjaci pretvarani u moderne, hibridne" čekali manje ili više da se moderniziraju i postanu lijepi, uredni i moderni, kao i u ostatku Europe. U susjednom Posušju također su počeli radovi na obnovi travnjaka na Mokrom docu.

Očekuje se isto tijekom ljeta u Gabeli, Konjicu, Bijeljini, Trebinju i u još nekim gradovima. Travnjaci na stadionu HŠK Zrinjski pod Bijelim brijegom, u Vrapčićima, na Koševu, Grbavici, Bilinu polju, Tušnju, na banjolučkom Gradskom stadionu te na dobojskim Lukama, već su završeni... pa se nogometno prvenstvo više neće igrati na kupusištima, strništima i raznim drugim vododerinama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije