Grad Konjic realizira projekte za održavanje velikih sportskih događaja

Gradski stadion u Konjicu imat će uvjete i za nogometne reprezentacije, grade se reflektori za noćne utakmice Igmana...

storyeditor/2024-06-24/stadion.png
25.06.2024.
u 15:49

U namjeri da Gradski stadion pretvori u multifunkcionalni sportski centar, koji će zadovoljiti sve tehničke zahtjeve za održavanje službenih utakmica nacionalnih nogometnih reprezentacija i ostalih značajnih sportskih i kulturnih događaja, Grad Konjic trenutačno uz potporu viših razina vlasti provodi opsežne radove na izgradnji reflektorske rasvjete na stadionu, a sve kako bi se stekli uvjeti da FK Igman Konjic utakmice Wwin lige BiH igra u noćnim terminima u Konjicu.

Osim reflektorske rasvjete, u planu je izgradnja nove tribine, koja bi u cijelosti bila natkrivena, a koja bi se nalazila na jugoistočnoj strani stadiona, nasuprot postojeće tribine.

Kako je navedeno na službenoj stranici Grada Konjica, u planu je i etažno proširenje platoa za parkiralište pored Gradskog stadiona, gdje bi postojeći parkirališni prostor dobio tri nove etaže, kao i novi raspored parkiranja automobila, koji bi znatno povećao broj parkirališnih mjesta na toj lokaciji.

Izmjenom i dopunom regulacijskoga plana "Gradac", koji obuhvaća i kompleks Gradskog stadiona, predviđen je objekt koji bi bio smješten u produžetku postojeće tribine unutar stadiona, a sve kako bi zadovoljio potrebe igrača i službenih osoba.

- Opredjeljenje Grada Konjica je realizacijom navedenih planiranih aktivnosti, među ostalim, stvoriti kvalitetne uvjete za odigravanje službenih utakmica nacionalnih izabranih vrsta Bosne i Hercegovine, ali i biti dobar domaćin.

U tom cilju stvorila se želja i potreba da se, nakon što se okončaju spomenuti radovi, pristupi izgradnji pomoćnog terena s hibridnim travnjakom u partnerstvu s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine.

Paralelno s ovim projektom, Grad Konjic realizira i projekt "Uređenje partera u naselju Kolonija - Soliteri" na lijevoj obali rijeke Neretve, u sklopu kojeg je planirana izgradnja pješačkog mosta, kojim bi se omogućio izravan pristup Gradskom stadionu i olakšalo sportašima, rekreativcima i svim posjetiteljima dolazak u ovaj sportski kompleks - navode iz Grada Konjica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije