U Čapljini održana 19. pustolovna utrka

Lađari “iz Neretve” Dragan Volarević i Pavo Čančar osvojili 1000 KM, Matej (9) najmlađi sudionik

storyeditor/2024-06-23/Pust1a-Osvajaci_nagrada_pokrovitelji_i_organizatori.JPG
24.06.2024.
u 16:35

Hrvatski policajci Dragan Volarević i Pavo Čančar, inače veslači, osvojili su prvo mjesto na 19. po redu pustolovnoj utrci u Čapljini, piše Večernji list BiH. Spomenuti dvojac je stazu od 17,3 kilometra prošao u vremenu 1:04:15. Drugo mjesto pripalo je Nikoli Bartoloviću, rukometašu, i Ivanu Blaževiću, boksaču iz Čapljine, s vremenom 1:04:46. Treći su bili Ivan Medak i Petar Šunjić s vremenom 1:06:44, još jedna ekipa “iz Neretve”, kako Čapljinci kažu za žitelje Metkovića, Opuzena i okolnih mjesta.

Prvoplasirani dvojac osvojio je 1000 KM, nagradu je uručio dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine, drugoplasiranoj posadi pripalo je 500 KM, nagradu je uručila Iva Raguž, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Čapljine, dok je trećeplasirana posada osvojila 300 KM, nagradu je uključio Ivan Raguž, predsjednik TO-a “Čapljinka”.

Matej potukao sve rekorde

No, to nisu bile jedine nagrade, devetogodišnji (!) Matej Primorac potukao je sve rekorde i dobio nagradu za najmlađeg sudionika, dok su dame, sudionice utrke - Danijela Boras iz Gabela Polja, Matea Golemac iz Bijelog Polja i Elena Cvetanovski iz Čapljine na dar dobile bukete cvijeća. Uz rekordno mladog sudionika i rekordan broj posada, od po dva člana, na stazi koja se sastojala od 9,1 kilometra spusta kanuima, 1,1 km trčanja i 7,1 km vožnje biciklima, zabilježen je i rekordan broj sudionika - 38, odnosno 19 posada. Zbog brojnosti posada prvi put startalo se u dva niza, od po deset odnosno devet posada. Startni razmak bio je 20 minuta. Ovaj iskorak napravljen je zbog moguće gužve na startu.

Uz tri prvoplasirane posade još četiri posade postigle su dobra vremena, pa su tako četvrtoplasirani Petar Mrvalj i Grgo Martić imali vrijeme 1:06:52 (za samo šest sekundi izmakla im je treća nagrada), petoplasirani Jasmin Topčić i Dominik Šimić 1:07:19, a šestoplasirani Kristijan Dragičević i Luka Musulin 1:08:12. Dakle, šest posada stazu je prošlo u razmaku od četiri minute, dok su, primjerice, sedmoplasirani imali čak sedam minuta zaostatka za šestoplasiranima. Najmlađi sudionik Matej Primorac, vozeći s ocem Josipom, inače “toncem” Radiopostaje Čapljina i bivšim veslačem, stazu je prošao za 1:25:52, pa su ostvarili zapažen plasman na 15. mjesto. Mješovita posada Elena Cvetanovski i Robert Šimunović bili su za jedno mjesto bolji - četrnaesti s vremenom 1:25:18. Odlično su se držale i dame - Daniela i Matea, koje su nam se pohvalile da su spust niz Trebižat završile bez prevrtanja kajaka, a utrku bez posebnih priprema, 1:32:17 sati. Na stazi je zaista bilo zanimljivo. Govoreći o dojmovima, Dragan Volarević, koji je uspio obraniti prošle godine osvojeni naslov, ali s drugim partnerom, rekao je:

- Utrka je bila super, što pokazuje i broj natjecatelja. Bilo je još ekipa, ali zbog velikog broja sudionika nisu imale mjesta za nastup, što govori u prilog samoj utrci. Ova utrka je borba od početka do kraja, nema da se “hladite, samo goni” - kaže Dragan, inače veslač Stabline, kojem je utrka odlično došla kao trening.

Pobjeda nije prioritet

Na stazi je već iskusnog Dragana ove godine pratio Pavo Čančar, također veslač, koji je, nakon zbrajanja dojmova, kratko rekao:

- Lijep ambijent, dobra utrka. Kad kažem ambijent, onda, prije svega, mislim na rijeku Trebižat, gdje smo se dobro snašli i uspješno završili tu dionici. Kasnije nije bilo druge - trči, vozi što brže možeš. Zadovoljan sam pobjedom, koja nam i nije bila prioritet, mi smo došli natjecati se, a na kraju je ispalo dobro jer smo i pobijedili.

Ivan Raguž, predsjednik Turističke organizacije “Čapljinka”, domaćina i organizatora pustolovne utrke, u kraćem obraćanju posebice je naglasio: - Nama je najvažnije da su svi sudionici završili utrku bez ozljeda i bilo kakvih problema. Pobjednicima i dobitnicima nagrada čestitam, a svima želim da se vidimo i iduće godine.

Pokrovitelj pustolovne utrke je Grad Čapljina - gradonačelnik dr. Smiljan Vidić. Uz financijsku podršku organizatori su i ove, kao i niza proteklih godina uživali veliku podršku Doma zdravlja Čapljina, Gorske službe spašavanja, čapljinskih vatrogasaca i policije, čija je pomoć bila višestruka, volontera… Treba kazati da je pustolovna utrka prilično zahtjevan projekt.

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije