Smrt mnoge šokirala

Iznenada preminuo poznati splitski chef Veljko Lipšanović (45)

Iznenada preminuo poznati splitski chef Veljko Lipšanović (45)
18.01.2023.
u 09:22
Pogledaj originalni članak

U Splitu je jučer iznenadnom smrću u 45. godini preminuo chef Veljko Lipšanović, piše Slobodna Dalmacija. Svojim jelima uspio je osvojiti i holivudsku legendu Piercea Brosnana dok je boravio na Visu u pauzama snimanja drugog nastavka filma 'Mamma Mia'.

- Bio je dobar kuhar, još bolji otac. Splitska kulinarska scena je sinoć puno izgubila - rekli su njegovi prijatelji za Dalmatinski portal.

Inače, Lipšanović se nekada bavio boksom. Nakon nekoliko mjeseci treniranja postao je juniorski prvak Hrvatske, ušao u juniorsku reprezentaciju te krenuo osvajati medalje i nizati dobre rezultate, što je poslije nastavio i kao senior. No, rukavice, ring te odličja na sportskim turnirima odlučio je zamijeniti kulinarskim natjecanjima.

 
 

23.09.2020., Milna - Chef Veljko Lipsanovic bivsi je juniorski boksacki reprenzativac koji je osvajao mnoga zlata, a sada osvaja medalje na kuharskim natjecanjima. Sada je sef kuhinje u malom hotelu Olife u Milni na otoku Bracu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Počeo je kao pomoćni kuhar u nekad kultnoj splitskoj konobi Pazi skalina!, a onda je preuzeo kuhinju turističkog jedrenjaka i kuhao je za 20 putnika. Radio je i u hotelu Olife u Milni na Braču. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.