Umirovljenik kopao u podrumu kuće, našao ogromne količine mina, bombi i eksploziva

22.09.2024.
u 16:30

Obiteljska kuća daruvarskog umirovljenika ležala je na arselanu oružja dovoljnom za manji rat. Dok je ovaj 75-godišnjak kopao u podrumu, naišao je na čak 19 protupješačkih mina, četiri ručne bombe, 1,5 kilograma eksploziva te ostalog oružja. Odmah je nazvao policiju, a oružje je premješteno u skladište ubojite opreme do uništenja. 

Umirovljenik iz okolice Daruvara nije ni znao da mu obiteljska kuća leži na eksplozivu. Prlikom iskopa u u podrumu obiteljske kuće, ovaj 75-godišnjak pronašao je ogromne količine mina i eksploziva pa odmah nazvao policiju. Policija je nedavno i kod 75-godišnjaka iz Gline pronašla veliku količinu oružja, piše Mirovina.hr. 

– Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb koji je s mjesta pronalaska izuzeo 19 protupješačkih mina, četiri ručne bombe, 1,5 kilograma eksploziva, 5 metara sporogorućeg štapina i 200 komada raznog pješačkog streljiva. Izuzeta sredstva pohranjena su u skladište ubojite opreme do uništenja, izvijestila je ovih dana Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. 

Policija podsjeća građane da oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva koje ilegalno posjeduju mogu bez sankcija dragovoljno predati policiji. Pozivaju i građane koji imaju saznanja da netko ilegalno posjeduje oružje ili minsko-eksplozivna sredstva da to prijave policiji i na taj način učine svoju okolinu sigurnijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije