Županijski sud Sarajevo

Kenan Kršo dobio osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s djetetom

Kenan Kršo dobio osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s djetetom
01.02.2019.
u 10:33
Pogledaj originalni članak

Kenan Kršo (41) i Jasmin Zunđa, koji su optuženi da su sudjelovali u nestanku 12-godišnje djevojčice E. B., osuđeni su danas u Županijskom sudu Sarajevo. Kršo jeosuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina, a Zunđa na godinu i pol, piše Radiosarajevo.ba.

Kršo je osuđen zboh kaznenog djela oduzimanje djeteta i spolni odnos na ponižavajući način, dok je Zunđa osuđen zbog kaznenog djela pomoć pri oduzimanju djeteta.

Naime, djevojčicina majka Emira Basić je prijavila nestanak 17. studenoga prošle godine oko 22 sata. Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je, kako je kazala, od ranije dobro poznat policiji po brojnim kaznenim djelima.

Kršu su 2016. godine uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Prema informacijama Tužiteljstva BiH i SIPA-e, boravio je kratko u Siriji. Pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu.

Uhićen je i u siječnju 2015. godine kada je napravio incident u džamiji na Staroj Breki, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Tada se s još jednom osobom pojavio u majici s logom ISIL-a. Privukao je pažnju i kada se na Baščaršiji pojavio u majici s obilježima Islamske države.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.