Lovren podijelio izjavu: 'Desetljeća državne promocije mafijaša i monstruma'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Lovren podijelio izjavu: 'Desetljeća državne promocije mafijaša i monstruma'
04.05.2023.
u 07:50
Pogledaj originalni članak

Danas se u jutarnjim satima dogodio zločin kakav vjerojatno nikada nije zabilježen na ovim prostorima. Učenik je u Beogradu ubio osmero djece i čuvara škole te ranio učiteljicu te nekoliko učenika. O ovom stravičnom događaju oglasio se i bivši reprezentativac te igrač Lyona, Dejan Lovren

Na svojem Instagram profilu podijelio je potresnu fotografiju i tekst koji je objavio srpsko-kanadski filmski redatelj, producent, pisac, politički komentator, televizijski voditelj i aktivist Boris Malagurski.

- Tragedija u školi ‘Vladislav Ribnikar‘ liči na nešto što smo, do sada, zamišljali da se događa samo u Americi. Međutim, desetljeća državne i medijske promocije kriminalaca, mafijaša, reality monstruma, šunda, nasilja, dekadencije, bolesnih vrijednosti i nebrige o čovjeku dovele su do konačnog poraza srpskog društva‘, napisao je Malagurski i dodao:

- Moja iskrena sućut obiteljima žrtava, ranjenima od srca želim što brži oporavak. U danima pred nama će morbidni urednici tabloidnog smeća analizirati svaki detalj iz života napadača, djeteta kojem nitko nije pomogao dok je tragedija još mogla biti spriječena. Hoće li netko pomoći bolesnom društvu prije nego što i kod nas scene policijskih kordona i uplakane djece oko škola postanu svakodnevica kao u SAD-u? Ili ćemo se ponovno baviti posljedicama umjesto liječenja uzroka koji su izazvali krah kompletnog sustava u kojem živimo? - napisao je Malagurski, a njegove je misli podijelio osvajač svjetskog srebra i bronce.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.