Upriličeno 27. okupljanje Izbičana i njihovih prijatelja na Izbičkom polju

FOTO/VIDEO Izbičijada je jedinstven spoj kulturno-zabavne manifestacije i pučke veselice

Izbičijada
Izbičijada
Izbičijada
Izbičijada
Izbičijada
Izbičijada
17.08.2024.
u 12:48
Ponovno se pokazalo da Izbičijada spada među značajne čuvare glazbene baštine zapadne Hercegovine
Pogledaj originalni članak

Na Izbičkom polju održano je 27. izdanje Izbičijade, tradicionalne manifestacije što ju priređuje širokobriješka MZ-a Izbično. Ponovno su se brojni Izbičani, ne samo s područja župe Izbično i Širokog Brijega, i njihovi prijatelji sa svih strana okupili na Izbičkom polju. Kao i prethodnih godina družili su se, nazočili kulturno-zabavnom programu, zapjevali gangu, zaplesali trusu, a sve uz hercegovački  tradicionalni prismok i zlatne kapi. Mnogi su se nakon godinu dana ponovno sreli, pozdravili, popričali. 

Program Izbičijade 2024. započeo je finalnom utakmicom malonogometnog turnira sela i zaselaka s područja mjesne zajednice Izbično na igralištu izbičke osnovne škole U finalnom dvoboju slavila je momčad Gornje Britvice, koja je pobijedila sastav zaseoka Solde rezultatom 5:2.

Program na središnjoj pozornici vodio je Marinko Karačić, a nazočnima se obratio širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević koji je uručio pobjednički pehar predstavniku momčadi Gornje Britvice, osvajačima malonogometnog turnira. Tihomir Crnjac, predsjednik MZ-a Izbično, darovao je umjetničku sliku gradonačelniku Miri Kraljeviću u znak zahvalnosti za dugogodišnju potporu Izbičijadi.

Izbičijada
Izbičijada
Izbičijada
Izbičijada
Izbičijada

 

Potom su na scenu stupili članovi KUD Brda iz Izbična i njihovi gosti: KUD-ovi Vrila iz Graca, Cim iz Mostara, Crnač, Vionica iz Brotnja, Sveta Kata iz Gruda, Linđo iz Neuma te Jarski bećari i pjevačka skupina Zukić iz Rakitna. Ivo Crnjac – Didović uručio je zahvalnice predstavnicima izvođača u programu Izbičijade 2024. Ponovno se pokazalo da Izbičijada spada među značajne čuvare glazbene baštine zapadne Hercegovine. Ivo Crnjac – Didović je kao i prethodnih godina s usnom harmonikom predvodio trusu, tradicijski hercegovački narodni ples.  

 

 

Uslijedilo je uobičajeno druženja pod šatorima, uz glazbu uživo. Živopisno Izbičko polje, zanimljiv program te gastronomska ponuda i jedinstveno spontano ozračje više od četvrt stoljeća mame Izbičane, ma gdje bili, i njihove prijatelje. Izbičijada je jedinstven spoj kulturno-zabavne manifestacije i pučke veselice. Pokazala se kao dobitna kombinacija, o čemu svjedoči i njezino uspješno 27. izdanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.