Novi TV projekt

Kulturno s Darkom Jukom - nova emisija mostarskog Prvog.tv

Kulturno s Darkom Jukom - nova emisija mostarskog Prvog.tv
12.05.2016.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Prva Internet televizija u BiH - Prvi.tv u medijski prostor iskoračuje s novim projektom. Dio njihova tima postalo je još jedno poznato ime novinarstva, odnosa s javnošću i kulture, a riječ o Darku Juki koji je desetogodišnju novinarsku karijeru gradio radeći za Hrvatsku radiopostaju Mostar, Slobodnu Dalmaciju i Večernji list, kao i za niz periodičnih medija i web portala, dok posljednjih sedam godina uspješno rukovodi Korporativnim komunikacijama i Galerijom Aluminij u hercegovačkomu proizvodnom divu - Aluminiju d. d. Mostar, za što je dobio i prestižno međunarodno priznanje PRO.PR Award.

U ulozi urednika i voditelja na Prvom.tv pokreće emisiju Kulturno s Darkom Jukom, koja će ići u redovitim terminima, svakoga četvrtka.

- Zamislio sam je kao opuštenu, razgovornu emisiju, sa sugovornicima i temama koji obrađuju kulturna pitanja iz svih polja umjetnosti i kulture, emisiju koja otvara rasprave i pokreće promjene, nudeći gledateljima tako nužan predah od svakodnevnice, kazuje nam Juka, koji se posljednjih godina istaknuo kao prepoznatljivo ime bh. kulturne scene, izgradivši prestižan brend od Galerije Aluminij, koja je postala sinonim za uspjeh i kvalitetu.Prvo izdanje na stranicama Prvog.tv bit će objavljeno 12. svibnja, a Franjo Takač, jedan od suvlasnika te internet televizije, ističe zadovoljstvo upotpunjavanjem njihova uredničko-voditeljskog tima još jednim uspješnim novinarskim imenom.

- Raduje me dogovorena suradnja s Darkom koji je, kao novinar i PR-ovac s rezimeom, prošao zavidan put, ali se dosad još nije okušao na televiziji, tako da ćemo, akobogda, zajedno rasti na putu stvaranja jednog novog televizijskog projekta na hrvatskom jeziku u BiH, najavljuje Takač, otkrivajući i kako privode kraju projekt izgradnje i opremanja novih studijskih prostora koji će značajno unaprijediti ovaj kvalitetan i inovativan medij.

Urednik i voditelj emisije Kulturno s Darkom Jukom u četvrtak će ugostiti Josipa Škerlja, dubrovačkoga ak. slikara impozantnoga životopisa, a uvjeren je kako će uspješno zaokupiti pozornost ljubitelja umjetnosti, kao i onih koji će, nakon prijateljevanja s Prvim TV, to tek postati. Inače, Juka je diplomirani novinar, koji piše završni rad na poslijediplomskom studiju iz diplomacije, pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Osim kao oštro novinarsko pero, reporter, analitičar te uspješan PR i društveni djelatnik, zapažen je i na književnoj sceni. Autor je dviju zbirki poezije (Sjetni tragovi i Usud tišine), pjesme su mu objavljivane u Vijencu, Motrištima, Osvitu, Hrvatskomu slovu..., priprema knjigu pripovijetki, a objavio je i stručnu knjigu Priručnik za novinske novinare.

- Kao mlad medij, prvih smo godinu dana uspješno izgrađivali kredibilitet brzog i objektivnog informativnog medija, razvijali smo se, zajedno našim mladim snagama, upotpunjavali se stasalim novinarskim imenima, a dolazak Juke svakako otvara vrata ispunjenju jednog bitnog segmenta za naše društvo. Kada kažem da nam je trebala ovakva emisija, ne mislim samo na Prvi.tv, nego općenito na manjak osviještenosti za umjetnost u medijskom prostoru, poručio je 
Takač.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.