upriličen bogat kulturni program

U Mostaru obilježeni 'Dani slovačke kulture'

Dani slovačke kulture
Foto: Fena
1/10
19.09.2024.
u 20:38

U okviru "Dana slovačke kulture" u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u četvrtak je upriličen bogat kulturni program na kojem je nastupio folklorni ansambl Magdalénka, a autentična slovačka atmosfera popraćena je degustacijom slovačkih delicija i pića. 

Uz vesele ritmove tradicionalnih plesova spomenutog slovačkog ansambla, posjetitelji su mogli uživati u brojnim autentičnim slovačkim delicijama. Od najfinijih sireva Agrofarme Červený Kameň do slasnih suhomesnatih proizvoda tvrtke Tauris, tradicionalnih slovačkih slastica, pa sve do poznatih slovačkih pića.

- Ovo okupljanje nije samo proslava slovačke kulture - ono je most između naših dviju zemalja. Danima slovačke kulture približavamo se na neki način građanima u cijeloj BiH pa otuda ih obilježavamo osim u Sarajevu i u Mostaru, Foči, Višegradu, Cazinu… Želimo pokazati kako su naše kulture slične, odnosno da imamo više toga zajedničkoga i što nas povezuje s BiH – istaknuo je zamjenik slovačkoga veleposlanika u BiH Patrik Turošik.

Uz bogat kulturni program, upriličena je degustacija slovačkih vina za domaće vinare i dužnosnike, gdje se moglo kušati najbolje iz slovačkih vinograda.

Među istaknutim vinima je Devín 2023, bijelo vino vinarije Vinkor, koje je proglašeno najboljim bijelim vinom na najprestižnijem natjecanju Vinalies Internationales 2024.

Predstavljene su i druge renomirane vinarije poput Hubert J.E., Villa Víno Rača, Miroslav Dudo i Pereg.

Ova prigoda je ujedno i prilika za niz B2B sastanaka između slovačkih i domaćih poduzeća, s ciljem jačanja gospodarske suradnje između Slovačke i Bosne i Hercegovine, te 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?