NEUM UNDERWATER FILM FESTIVAL 2024. - Večeras i sutra (23. i 24. kolovoza) u Neumu će se održati četvrto izdanje Festivala podvodnog filma

Na festivalu će biti održane projekcije novih filmova snimljenih pod vodom

Na festivalu će biti održane projekcije novih filmova snimljenih pod vodom
23.08.2024.
u 15:15
Pogledaj originalni članak

U hotelu Zenit u Neumu, u organizaciji udruge Standard, večeras i sutra (23. i 24. kolovoza) održat će se četvrto izdanje Neum Underwater Film Festivala. Službeno otvorenje ovog Festivala podvodnog filma počet će večeras (petak, 23. kolovoza) u 19.30, a potom će uslijediti projekcije filmova u festivalskoj konkurenciji. No, već u 17 sati predviđen je popratni i studentski program. Ivo Mikulić, utemeljitelj ovog Festivala podvodnog filma, kaže:

- Grad Neum s ponosom je domaćin ovog Festivala podvodnog filma, koji je utemeljen u vrijeme korone. Općina Neum ovom festivalu dala je veliku potporu. Festival je osnovan s dubokim poštovanjem prema prirodi, u cilju prikazivanja različitih oblika umijeća snimanja podvodnih filmova, bez obzira na korištenu opremu za kameru ili razinu vještine filmaša.

Na ovom festivalu bit će održane projekcije novih filmova s barem pola kadrova snimljenih pod vodom. Filmovi su stigli iz 86 država, a u festivalskoj konkurenciji našlo se 18 filmskih ostvarenja.

- Neum Underwater Film Festival na najkonkretniji način filmskim jezikom ukazuje na očuvanje mora, jezera i rijeka. Ovaj festival je najviše prepoznat u Francuskoj. Naime, iz Francuske je na četvrto izdanje našeg festivala stiglo čak 70 filmova! Vjerujem da će mnogi inspiraciju za podvodni film naći upravo u Neumu.

O nagradama će odlučivati žiri u kojem sudjeluju predstavnici medija, redatelji, ronioci, aktivisti.

- Ovaj festival služi i kao jedinstvena platforma za komunikaciju filmaša, šire javnosti i medija te kao kulturna i turistička promocija Neuma, jedinog primorskog mjesta u BiH. Osim filmskih autora, Neum Underwater Film Festival dovodi i nove turiste koji na svojim profilima pozitivno promoviraju ovaj lijepi gradić na Jadranu - ističe Mikulić.

Iz godine u godinu sve je više onih koji prepoznaju izvrsnost ovog unikatnog filmskog festivala te podržavaju ovaj kulturni događaj koji pozicionira Neum i čitavu BiH na svjetsku kartu izvrsnosti i

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.