Bijela torta nije teška za napraviti, uspjeva svakome, a sigurno će vas oduševiti njen ukus!
Sastojci
Biskvit
12 bjelanjaka
400 grama šećera
240 grama brašna
200 grama maslaca
orasi i lješnjaci
ribana limunova korica
grožđice i brusnice
Ganaz - glazura
100 Slatkog vrhnja
200 grama bijele čokolade
Priprema
1. Napraviti ganaz: otopiti čokoladu s vrhnjem i ostaviti da se ohladi.
2. Napraviti snijeg od bjenaca, zatim postepeno dodavati šećer i umutiti u čvrstu kremu. Postepeno dodavati brašno i na kraju rastopljeni maslac, piše Coolinarika.
3. Kasikom umiješati brusnice, grozđice, sjeckane orahe i lješnjake i ribanu koricu limuna.
4. Pleh obložiti pek papirom. Peći oko 30 min na 170 stupnjeva. Paziti da ne izgori i provjeravati čačkalicom je li gotovo.
5. Kad se biskvit ohladi preliti ganazom. Po želji dodatno ukrasiti.
Savjet
Bjelanca moraju biti na sobnoj temperaturi.