recept

Biskvitni kolač s makom: Preukusan kolač, nabrži za pripremu

Foto: shutterstock
Biskvitni kolač s makom: Preukusan kolač, nabrži za pripremu
06.11.2024.
u 08:20
brzi za pripremu
Pogledaj originalni članak

Biskvitni kolači najlakši su i brzi za pripremu kad poželite nešto slatko. Donosimo vam recept za jednostavan biskvitni kolač s makom. Vrijedi ga isprobati.

Biskvitni kolač s makom

Sastojci:

240 g brašna

75 g maka

2 žličice praška za pecivo

pola žličice soli

300 g šećera

227 g maslaca

4 jaja

2 žličice ekstrakta vanilije

240 ml mlijeka

šećer u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, lagano namastite i pobrašnite duguljasti kalup. U zdjeli izmiksajte zajedno maslac i šećer dok ne postane pjenasto. Dodajte žumanjke, jedan po jedan, dodajte vaniliju i miksajte dok se sve ne poveže, piše Skuhaj.hr.

Miksajući u smjesu malo po malo dodavajte brašno, a zatim pola mlijeka. Ponovite, naizmjence brašno i mlijeko dok se oboje potpuno ne sjedine. U posebnoj zdjeli za miješanje miksajte bjelanjke dok ne postane snijeg. Pomoću lopatica nježno umiješajte trećinu bjelanjaka dok se ne sjedini. Ponovite dok ne potrošite svu smjesu. Ulijte smjesu u kalup. Pecite 35-40 minuta dok ne porumeni. Pustite kolač da se ohladi, pa ga pospipajte šećerom u prahu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.