U nekim zemljama je zabranjena

Ne putujte u ovoj odjeći. Možete završiti i u zatvoru

Foto: ilustracija
Ne putujte u ovoj odjeći. Možete završiti i u zatvoru
23.10.2024.
u 18:43
Navodno, ono što je prevagnulo prilikom odlučivanja da li da se zabrani ili ne, bilo je to što su ga nosile grupe s lošom namjerom
Pogledaj originalni članak

Postoje određene boje koje su neke zemlje potpuno zabranile, i to iz vrlo zanimljivog razloga, prenosi Unilad. Prema web stranici World Population Review, postoji dosta zemalja koje su potpuno zabranile i regulirale određeni uzorak boja kako bi se građani razlikovali od drugih ljudi u tom području.

U suštini, ono što su ove zemlje širom svijeta željele uraditi je da se postaraju da postoji sustav koji razdvaja ljude koji rade na tipičnim poslovima od onih koji riskiraju svoje živote ili su u rangovima koji zaslužuju više poštovanja. Radi se o "maskirnoj" odjeći. Navodno, ono što je prevagnulo prilikom odlučivanja da li da se zabrani ili ne, bilo je to što su ga nosile grupe s lošom namjerom. Do sada, 18 zemalja reguliralo je maskirne uzorke i odjeću, a kažnjivo je ako "civile" uhvate da je nose. To je slučaj u većini karipskih otočnih država, uključujući Antiguu i Barbudu, kao i Barbados.

Ostrva Hispanije, Dominika i Jamajka, također su zabranila nošenje odjeće svima koji nisu u vojsci. Sveta Lucija, Sveti Vincent i Grenadini, Grenada, Trinidad i Tobago su to učinili ilegalnim, tako da ne bude zabune između toga tko je civil i tko je u oružanim snagama. Postoje i zemlje koje su zabranile civilima da nose ili posjeduju odjeću, a to su Azerbejdžan, Saudijska Arabija i Oman na Bliskom istoku. Vlada Omana je čak uvela zatvorsku kaznu i veliku novčanu kaznu u slučaju nošenja maskirne odjeće. To može biti bilo što, od nošenja dodataka, košulja, pantalona, ​​šalova ili šešira s kamuflažnim ili borbenim stilom.

Nigerija, Uganda, Zambija, Zimbabve i Gana ne mogu nositi print ili odjeću jer su ih nacije zabranile za nevojne ljude. Filipinima je dozvoljeno da nose kamuflažu samo ako su vojno ili vojno osoblje. Ako posjedujete kamuflažnu odjeću i planirate putovati u bilo koju od ovih zemalja, možda bi bilo najbolje da je ostavite kod kuće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.