ukusnooo

Ovaj najsočniji i najmekaniji biskvit osvaja internet

Foto: @melissassouthernstylekitchen.com Pinterest
Ovaj najsočniji i najmekaniji biskvit osvaja internet
05.12.2024.
u 08:20
Butter Swim Biscuits ili “biskvit koji pliva u maslacu” toliko je sočan i ukusan da ćete ga stalno praviti
Pogledaj originalni članak

Ako misliš da je priprema domaćih kolača komplicirana, pripremi se promijeniti mišljenje. Butter Swim Biscuits ili “biskvit koji pliva u maslacu" apsolutni je hit među ljubiteljima jednostavnih, a genijalnih recepata. Ovaj mekan i nevjerojatno sočan kolač dolazi s jedinstvenim twistom – tijesto doslovce pliva u maslacu tijekom pečenja, a rezultat je savršeno mekan biskvit s hrskavom koricom.

Sve što ti treba su osnovni sastojci, jedna posuda i malo vremena, a priprema ne zahtijeva nikakve posebne vještine. Tajna uspjeha ovog biskvita je u maslacu, piše gastro.24sata.hr.

Savjet više za najbolji biskvit

Kod mjerenja brašna koristi metodu žlica i poravnanje – žlicom puni šalicu za mjerenje, a višak odstrani nožem. Na taj način izbjegavaš prekomjerno brašno koje bi biskvit moglo učiniti preteškim. Također, nemoj previše miješati tijesto jer i to može biskvit učiniti teškim. I za kraj, slobodno eksperimentiraj s dodacima! Crni papar, češnjak u prahu ili začin za bagel podići će okus ovih keksa na novu razinu.

BUTTER SWIM BISCUITS 

SASTOJCI

maslac 125 g

brašno 2,50

šalica prašak za pecivo 1

žličica šećer 4

žlica sol 1,50

žličica soda bikarbona 1 žličica

mlaćenica 1,50  šalica

POSTUPAK

Zagrij pećnicu na 200°C i postavi rešetku na srednju razinu. U srednje velikoj posudi rastopi maslac u mikrovalnoj (na visokim postavkama, u intervalima od 10 sekundi dok se potpuno ne rastopi, ukupno 45-60 sekundi). Alternativno, maslac možeš rastopiti i na štednjaku na niskoj temperaturi.

Rastopljeni maslac ulij u posudu za pečenje dimenzija 20x20 c, pažljivo zakreni pleh da rastopljeni maslac prekrije dno i stranice posude. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer, sol i sodu bikarbonu. Dodaj dobro ohlađenu mlaćenicu i temeljito promiješaj silikonskom špatulom dok ne dobiješ ljepljivo tijesto. Pazi da u tijestu ne ostanu 'džepovi' suhih sastojaka.

Tijesto prebaci u pripremljeni pleh obložen rastopljenimmaslacem. Vlažnim rukama ravnomjerno pritisni tijesto prema dnu i stranama posude. Tijesto će "plivati" u rastopljenome maslacu! Pomoću oštrog noža tijesto izreži do dna posude u 3x3 mrežu da dobiješ 9 kvadrata. Kvadrati će tijekom pečenja ostati povezani.

Peci biskvit u zagrijanoj pećnici 25-27 minuta, dok ne postane zlatno-smeđ i značajno naraste. Nakon pečenja, ponovno prereži po utorima da razdvojiš komade biskvita. Ohladi kolač barem 15 minuta u plehu prije posluživanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.