U zamrzivaču uvijek trebaš imati nekoliko vrećica pirea od bundeve jer može poslužiti kao baza za hrpu odličnih slanih jela i slastica. Ovi mekani keksići su još jedan dobar primjer. Ovi keksi od bundeve brzo će biti gotovi, smjesa ne mora stajati u hladnjaku i bit će ukusni i do dva dana nakon pečenja.
Bitno je da ih ohlađene spremiš u kutiju s poklopcem i čuvaš na sobnoj temperaturi. Slobodno dodaj nasjeckanu tamnu čokoladu. U slast!
SASTOJCI
- pire od bundeve 350 g
- glatko brašno 375 g
- prašak za pecivo 1,50 žličica
- soda bikarbona 1 žličica
- sol 0,50 žličica
- začin za bundevu (mješavina "pumpkin spice") 2 žličica
- cimet 1 žličica
- maslac 175 g
- smeđi šećer 200 g
- šećer 150 g
- jaje 1 kom
- sok od naranče 1 žlica
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki lim obloži papirom za pečenje.
- Pomiješaj suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu i začine.
- U drugoj posudi izmiksaj maslac sa šećerom pa dodaj jaje. Kad se sastojci sjedine, dodaj pire od bundeve i sok od naranče.
- Umiješaj suhe sastojke pa još kratko miksaj dok se ne sjedine.
- Za svaki keksić će ti trebati otprilike žlica i pol tijesta. Rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od barem 5 cm. Bit će dovoljno keksa za dvije runde pečenja.
- Peci kekse otprilike 15 minuta, dok rubovi ne poprime tamniju boju. Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije serviranja.