za cijelu obitelj

Prefini keksi za najveće obožavatelje bundeve

Foto: Vlada Karpovich/Pexels
Prefini keksi za najveće obožavatelje bundeve
13.10.2024.
u 08:41
Za manje od pola sata pripremi poveću zalihu predobrih keksa s pireom od bundeve za cijelu obitelj.
Pogledaj originalni članak

U zamrzivaču uvijek trebaš imati nekoliko vrećica pirea od bundeve jer može poslužiti kao baza za hrpu odličnih slanih jela i slastica. Ovi mekani keksići su još jedan dobar primjer. Ovi keksi od bundeve brzo će biti gotovi, smjesa ne mora stajati u hladnjaku i bit će ukusni i do dva dana nakon pečenja.

Bitno je da ih ohlađene spremiš u kutiju s poklopcem i čuvaš na sobnoj temperaturi. Slobodno dodaj nasjeckanu tamnu čokoladu. U slast!

SASTOJCI

  • pire od bundeve 350 g
  • glatko brašno 375 g
  • prašak za pecivo 1,50 žličica
  • soda bikarbona 1 žličica
  • sol 0,50 žličica
  • začin za bundevu (mješavina "pumpkin spice") 2 žličica
  • cimet 1 žličica
  • maslac 175 g
  • smeđi šećer 200 g
  • šećer 150 g
  • jaje 1 kom
  • sok od naranče 1 žlica

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki lim obloži papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu i začine.
  3. U drugoj posudi izmiksaj maslac sa šećerom pa dodaj jaje. Kad se sastojci sjedine, dodaj pire od bundeve i sok od naranče. 
  4. Umiješaj suhe sastojke pa još kratko miksaj dok se ne sjedine.
  5. Za svaki keksić će ti trebati otprilike žlica i pol tijesta. Rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od barem 5 cm. Bit će dovoljno keksa za dvije runde pečenja.
  6. Peci kekse otprilike 15 minuta, dok rubovi ne poprime tamniju boju. Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije serviranja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.