ukusnooo

Prhki keksi s makom i limunom: Jednostavno, a fino

Foto: 123RF
Prhki keksi s makom i limunom: Jednostavno, a fino
08.11.2024.
u 08:22
Pogledaj originalni članak

Količina u ovom receptu bit će dovoljna za četvero ljudi, a priprema traje oko 40 minuta.

Sastojci

130 g šećera,

100 g maslaca,

1 kom jaje,

1 žlica limunove korice,

150 g glatkog brašna,

1 žličica praška za pecivo,

1 žlica maka, prstohvat soli

Priprema:

Miksajte maslac sa šećerom nekoliko minuta. Smjesa bi trebala postati svjetlija i lagana, pahuljasta. Ubacite jaje i koricu limuna pa kratko miksajte. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, piše 24sata.hr

Sjedinite sa smjesom maslaca, a na kraju umiješajte mak. Lim obložite papirom za pečenje, uz pomoć žličice oblikujte kuglice i rasporedite ih po limu s razmakom od pet centimetara.

Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Trebali bi poprimiti zlatnu boju po rubovima. Pričekajte da se keksi potpuno ohlade prije serviranja. Ukrasite po želji royal icingom, naribanom limunovom koricom i/ili makom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.