Evo kako pripremiti najsočnije čokoladne kekse koje ste ikada probali

01.11.2024.
u 14:39

U jednoj od najslavnijih kulinarskih emisija svijeta 'Great British Bake Off' uvijek možemo pronaći obilje inspiracije i kreativnih ideja za izradu nezaboravnih kolača i keksića, piše tportl

U jednoj od proteklih sezone ove slavne BBC-jeve emisije tako je predstavljen i recept za neodoljivo sočne keksiće s čokoladom, idealne za grickanje u tmurne jesenske dane. Konkretan recept sa svim detaljima izrade natjecateljica Ruby Bhogal predstavila je sada u svojoj novoj kuharici 'One Bake To Ways'. 'Ako ste ljubitelji bogatih, čokoladnih keksića s ekstra sočnosti, ovaj recept lako bi mogao postati vaš favorit', rekla je Ruby.

Sastojci:

  • 225 g čokoladnog maslaca na sobnoj temperaturi (ili obični)
  • 100 g smeđeg šećera
  • 100 g kristal šećera
  • 1 veliko jaje
  • 100 g kondenziranog mlijeka
  • 340 g prosijanog glatkog brašna
  • 3⁄4 žličice praška za pecivo
  • 1⁄2 žličice sode bikarbone
  • 40 g prosijanog kakao praha
  • 200 g mliječnih čokoladnih kapljica
  • 125 g mliječne čokolade, narezane na komadiće

Priprema:

Obložite pleh papirom za pečenje ili silikonskom podlogom. Pripremite žlicu za sladoled za izradu porcija smjese.

U zdjelu dodajte maslac i šećere. Miksajte minutu-dvije dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte jaje i kondenzirano mlijeko. Dobro izmiješajte.

čokoladni keksi

čokoladni keksiIzvor: Profimedia / Autor: Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

U drugu zdjelu dodajte glatko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao prah. Dobro izmiješajte pjenjačom.

Dodajte čokoladne kapljice u brašno prije nego što smjesu dodate u zdjelu s maslacem. Miješajte dok se sve ne sjedini i dok ne nestanu vidljivi tragovi brašna. U ovoj fazi, smjesa bi trebala izgledati poput tijesta.

Oblikujte tijesto žlicom u kuglice. Svaku kuglicu pritisnite u komadiće nasjeckane čokolade i stavite na pripremljeni pleh za pečenje. Što više oblikujete kuglicu tijesta u visinu (cilindrično, umjesto okruglo), kolačići će biti deblji. Po mogućnosti, prije pečenja, stavite pleh s tijestom u zamrzivač i ostavite najmanje četiri do šest sati, a najbolje preko noći. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?