Gabriela kolač

Recept za brzinsku slasticu sastavljenu od prhkih kora i divne kreme

Foto: Instagram@mama.kuharica
Recept za brzinsku slasticu sastavljenu od prhkih kora i divne kreme
02.11.2024.
u 16:10
Kombinacija prhkih kora i hladne kreme uvijek je dobitna, a u nastavku vam donosimo recept za takozvani Gabriela kolač koji se sprema brzo i lako, a okus je fantastičan.
Pogledaj originalni članak

Sve što treba učiniti jest pripremiti kore i brzinsku kremu, složiti kolač i uživati uz šalicu kave, piše Zadovoljna.hr

Blogerica Petra Sabljić koja je s nama podijelila ovaj recept kaže da je to njezin najdraži kolač, a kako biste provjerili tu tvrdnju, isprobajte recept u nastavku.

Gabriela kolač – sastojci:

za kore:

  • 5 bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • za kremu:
  • 5 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 3 žlice brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 250 g maslaca
  • ekstrakt vanilije

Gabriela kolač – priprema:

  • Pripremite kore. Napravite snijeh od bjelanjaka postepeno dodajući šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu.
  • Dodajte orahe i krušne mrvice pa sve dobro promiješajte špatulom.
  • Smjesu rasporedite preko klasičnog velikog pleha koji ste obložili papirom za pečenje.
  • Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
  • U međuvremenu pripremite kremu. Miksajte žumanjke i šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte vaniliju, mlijeko i brašno pa sve dobro promiješajte.
  • Smjesu stavite na vatru pa kuhajte sedam do 10 minuta uz neprestano miješanje.
  • Kremu ohladite pa dodajte i maslac.
  • Koru prepoloviti. Dodati kremu pa preklopiti s drugim dijelom kore.
  • Ohladiti preko noći.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.