Ova peciva možete poslužiti kao samostalan obrok, ali i prilog uz mezu kad vam dođu gosti, piše zagrebinfo
Sastojci:
- 500 g maslaca sobne temperature
- 500 g svježeg kravljeg sira
- 500 g oštrog brašna
- 2 čajne žlice morske soli
- 1 žumanjak
- 4 žlice sjemenki sezama ili sira ribanca
Priprema:
- Maslac narežite na komadiće i u posudi pomiješajte mikserom s kravljim sirom, brašnom i soli.
- Oblikujte u loptu i zamotajte je u prozirnu foliju.
- Ostavite na hladnome mjestu 2-3 sata, najbolje preko noći.
- Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu prsta.
- Izrežite krugove okruglim rezačem promjera oko 4 cm.
- Preostalo tijesto ponovno razvaljajte (ne više od jednom) i izrežite.
- Pecivo slažite u razmaku od 2-3 cm na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Premažite žumanjkom i pospite sezamom ili ribancem.
- Pecite u pećnici na 200 °C 10 – 15 minuta dok malo ne porumeni.