Priprema nije zahtjevna

Rolada od buče s kremom od kave

Foto: Summerside Creative/Unsplash
Rolada od buče s kremom od kave
20.11.2024.
u 10:20
Ova jesenska rolada od buče s kremom od kave je okusom nekoliko razina iznad klasične rolade s pekmezom. Svakako isprobaj!
Pogledaj originalni članak

Sočan biskvit s pireom od bundeve, krema od karamela i kave... Mislimo da se ova rolada od buče s kremom od kave prodaje sama od sebe i da te uopće nećemo trebati puno nagovarati. Priprema nije zahtjevna, ali uzmi u obzir kako se i biskvit i krema moraju dobro ohladiti prije no što kreneš s rolanjem. Ako očekuješ društvo i pod stresom si zbog drugih stvari koje moraš obaviti, preporučujemo da je pripremiš večer ranije, pokriješ folijom i ostaviš je preko noći u hladnjaku. U slast!

BISKVIT - SASTOJCI

  • glatko brašno 170 g
  • cimet 1 žličica
  • prašak za pecivo 0,75 žličica
  • soda bikarbona 0,25 žličica
  • sol 0,50 žličica
  • pire od bundeve 250 g
  • jaje 3 kom
  • šećer 100 g
  • smeđi šećer 100 g
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • šećer u prahu

KREMA - SASTOJCI

  • šećer 100 g
  • slatko vrhnje 180 ml
  • maslac 1 žlica
  • mljevena kava 2 žličica
  • krem sir 200 g
  • šećer u prahu 30 g

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim (cca 30 x 45 cm) namasti pa ga uredno obloži papirom za pečenje. 
  2. Najprije napravi tijesto. Izmiksaj jaja sa šećerom, ekstraktom vanilije i pireom od bundeve. Potom dodaj pomiješane suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i cimet. Lagano promiješaj špatulom kako ne bi ostale velike grudice.
  3. Prelij smjesu u pripremljeni kalup i peci otprilike 15 minuta. 
  4. Na čistu radnu površinu stavi veliku kuhinjsku krpu pa je pospi šećerom u prahu. Premjesti biskvit na krpu i odlijepi papir za pečenje. Zamotaj roladu u krpu i pusti da se hladi barem sat vremena u spiralnom obliku, kako kasnije ne bi popucala.
  5. Dok se biskvit hladi, pripremi kremu. Najprije napravi karamel. 100 g šećera pomiješaj sa žlicom vode i stavi na laganu vatru. Kad se otopi, kuhaj još otprilike pet minuta kako bi poprimio jantarnu boju. Nemoj miješati! Makni s vatre pa umiješaj maslac, 60 ml slatkog vrhnja i kavu. Vrati na vatru i uz miješanje kuhaj još minutu do dvije.
  6. Karamel premjesti u drugu posudu i pričekaj par minuta da se malo ohladi. Potom dodaj krem sir i miksaj dok se sastojci ne sjedine. Na kraju umiksaj 30 g šećera u prahu pa ostavi sa strane da se ohladi. Kad se ohladi, lagano umiješaj šlag napravljen od preostalih 120 ml slatkog vrhnja. 
  7. Rashlađeni biskvit premaži ravnomjerno kremom i zarolaj ga. Odreži neravne rubove, premjesti na pladanj i posluži!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.