Medvjeđe šape

S ovim receptom imat ćete kolače koji su dio duge tradicije

Foto: pixsell
S ovim receptom imat ćete kolače koji su dio duge tradicije
03.12.2024.
u 07:19
U nekoliko jednostavnih koraka i s korištenjem uobičajenih sastojaka možete dobiti kolač koji je dio važne tradicije
Pogledaj originalni članak

Recept koji osobitu pozornost privlači tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana je onaj koji se odnosi na šape, kolač koji osim svojega ukusa, privlači i nostalgičnim osjećajem koji nas sve vraća u djetinjstvo. Portal gastro.24sata.hr piše kako posebnu vrijednost imaju kalupi za izradu ovih kolača, a koji se prenose s generacije na generaciju te koji omogućuju  onaj starinski izgled medvjeđih šapa. Ovom prilikom donijeli su u recept koji u nekoliko jednostavnih koraka i s korištenjem uobičajenih sastojaka može rezultirati kolačem koji je dio važne tradicije. 


SASTOJCI

  • oštro brašno 300 g
  • prašak za pecivo 0,50 kom
  • šećer 170 g mljeveni orasi
  • 200 g svinjska mast 120 g jaje
  • 1 kom med 2 žlica vanilin šećer
  • 1 kom šećer u prahu 50 

U tri jednostavka koraka možete dobiti željeni rezultat. Mljevene orahe izmiješaj s brašnom, praškom za pecivo i šećerom. U sredini napravi udubljenje i stavi jaje, med, razmekšanu mast i vanilin-šećer, pa umijesi tijesto i ostavi da odstoji oko ½ sata na hladnom mjestu. Limene oblike (kalupe u obliku medvjeđih šapa) namaži svinjskom masti, pospi brašnom i puni pripremljenim tijestom, ali ne do vrha, lagano pritisni kako bi otisak kalupa bio izraženiji. Napunjene kalupe stavi na pleh i peci na temperaturi od 180 stupnjeva oko 15-20 minuta, dok ne porumene. Još vruće šape vadi iz kalupa i uvaljaj u šećerni prah. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.