evergreen među slasticama

Štrudla od jabuka - Slatki klasik koji svi obožavaju

Foto: Alexandra Torro/Unsplash
Štrudla od jabuka - Slatki klasik koji svi obožavaju
27.10.2024.
u 19:56
Topla domaća štrudla od jabuka, odnosno štrudl, gastronomski je evergreen među slasticama od jabuka. Imamo super recepte i najbolje savjete za pripremu ovog divnog deserta
Pogledaj originalni članak

Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možeš pronaći od sjevera do juga Europe je štrudla od jabuka. OK, na hrvatsko se književno kaže - savijača, no nama nekako slasnije zvuči kad kažemo "štrudla" ili čak "štrudl"!

Ovo je recept za slasnu štrudlu od jabuka s orasima koji se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije. Za ovu varijantu neće ti trebati previše vremena jer se radi s gotovim tijestom za savijače. Naravno, ako si majstor(ica) vučenog tijesta, slobodno napravi svoje domaće. Bit će još ukusnije, a i gosti će znati cijenit tvoj trud.

SASTOJCI

  • kore za savijače 500 g
  • jabuka 700 g
  • grožđice 80 g
  • orasi 50 g
  • šećer 10 g
  • sok od limuna 25 ml
  • vanilin šećer 10 g
  • žumanjak 1 kom
  • šećer u prahu 3 žlica

POSTUPAK

  1. Kore odmotaj na radnoj površini. Stavi po 2 kore jednu na drugu.
  2. Na sredinu kore stavi naribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, grožđicama, krupno nasjeckanim orasima i vanilin šećerom. Zarolaj kore preko nadjeva, premažite štrudlu žumanjkom i stavi u pleh za pečenje.
  3. Peci na temperaturi od 225 °C oko 30 minuta. Kad su savijače pečene pusti da se malo ohlade, nareži i posluži posute šećerom u prahu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.